Μενού Κλείσιμο

Ομόφωνα πρόεδρος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής η Άννα Μάνη

Αποστολή στην ιστορικότερη βιβλιοθήκη

 

Πρόεδρος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής αναλαμβάνει η βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη, μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών της.

 

«Με ιδιαίτερη χαρά ανέλαβα τα καθήκοντα της Προέδρου της Επιτροπής της Βιβλιοθήκης της Βουλής και θα προσπαθήσω με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής και σε συνεργασία με το προσωπικό της να ανταποκριθώ στην τιμητική αυτή αποστολή», δήλωσε η βουλευτής Πιερίας, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Να σημειωθεί πως η Βιβλιοθήκη της Βουλής ιδρύθηκε από την πρώτη Βουλή που συγκροτήθηκε μετά την ψήφιση του Συντάγματος του 1844.

Περιέχει πολύτιμη συλλογή έργων τέχνης, εφημερίδων, βιβλίων και χειρογράφων και απευθύνεται στους Βουλευτές, στους επιστημονικούς συνεργάτες τους καθώς και στο ευρύ κοινό.

Κύριος σκοπός της Βιβλιοθήκης είναι η υποστήριξη του κοινοβουλευτικού έργου, η εξυπηρέτηση των ερευνητικών διαδικασιών των χρηστών της και η κάλυψη των πληροφοριακών τους αναγκών μέσα από τις υπηρεσίες και τις πηγές πληροφόρησης που παρέχει.

Η Βιβλιοθήκη, παράλληλα, παρακολουθεί τις εξελίξεις των νέων τεχνολογιών με στόχο να παρέχει τη δυνατότητα περιήγησης μέσω του Διαδικτύου από τους χρήστες.

Η κ. Μάνη, είχε επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσει την εκδήλωση «Χρονογέφυρες, βιβλία που ενώνουν τις γενιές».

Με επίκεντρο το βιβλίο ως γέφυρα ανάμεσα σε διαφορετικές γενιές, αναγνώστες και αναγνώστριες διαφόρων ηλικιακών ομάδων άκουσαν ιστορίες για βιβλία ανθεκτικά στη δοκιμασία του χρόνου, αφηγήθηκαν τις δικές τους αναγνωστικές εμπειρίες και συζήτησαν για τα χαρακτηριστικά της ανάγνωσης κατά τη μετάβαση από την έντυπη στην ψηφιακή εποχή.

 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ