Μενού Κλείσιμο

ΟΕΒΕ Πιερίας: Στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε η ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας

«Ως ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί» υπογραμμίζει την προσπάθεια για την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Πιερίας

«Βρισκόμαστε ήδη στο δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα» αναφέρει η ΟΕΒΕΠ, σημειώνοντας πως «για να πέτυχουμε και να έχουμε μια υγιή επιστροφή στην κανονική κανονικότητα, πρέπει να προσπαθήσουμε να εργασθούμε όλοι μαζί ενωμένοι.»

Όπως σημειώνει η τοπική οικονομία πλήττεται και έχουμε υποχρέωση όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά να αναλάβει τις ευθύνες του και να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην παραμείνουμε στο μηδέν που ξαφνικά βρεθήκαμε και να μπορέσουμε σύντομα να φθάσουμε σε ικανοποιητικούς ρυθμούς και σε αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης..

«Αυτή  τη στιγμή αλλά και συνεχώς θα πρέπει να θέσουμε τις τοπικές επιχειρήσεις και τα τοπικά προϊόντα στην πρώτη θέση υποστήριξης», τονίζει σε άλλο σημείο.

Σύμφωνα με την ΟΕΒΕΠ, οι προϋποθέσεις, οι παράγοντες και οι ρόλοι είναι στοιχεία απαράβατα, τα οποία θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και να διαχειριστούμε έχοντας πάντα ως γνώμονα την Δημόσια Υγεία και την τοπική οικονομία.  Η αγορά έχει «παγώσει» και οι οικονομικές απώλειες είναι σημαντικές, όπως σημειώνει και  «τώρα που οι επιχειρήσεις “ανοίγουν” πρέπει όντως να τις ανοίξουμε και να τις διατηρήσουμε.»

Οι επιχειρήσεις οι ίδιες  πρέπει να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό και να το σεβαστούν προκειμένου να τονώσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, αναφέρει η ΟΕΒΕΠ, συμπληρώνοντας πως εργοδότες και εργαζόμενοι πρέπει καταρχήν να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο οδηγιών για την δημόσια υγεία τηρώντας όλα τα μέτρα των αρμοδίων φορέων υγείας και να προμηθευτούν άμεσα όλα τα εργαλεία ανάλογα με τις απαιτήσεις του κλάδου που ανήκουν, ώστε το καταναλωτικό κοινό να αισθάνεται ασφάλεια.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: Στηρίζουμε τα αιτήματα των κλάδων εστίασης και τουρισμού και ευελπιστούμε η Κυβέρνηση να πάρει τα κατάλληλα μέτρα  ώστε να μπορέσουν όλοι οι επαγγελματίες αλλά και οι εργαζόμενοι να επανέλθουν στην κανονικότητα έχοντας τις λιγότερες στο μέτρο του εφικτού απώλειες από την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώσαμε αυτή την περίοδο.

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την σημερινή κατάσταση σαν μια πρόκληση που φέρει ένα κοινό στόχο; Αυτό της υποστήριξης της τοπικής οικονομίας.

Η κοινωνία και η οικονομία είναι αλληλένδετες, είναι μια αλυσίδα που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να σπάσει. Αντιθέτως είναι χρέος όλων μας να διατηρηθεί, να ενισχυθεί και να τονωθεί.

Η ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε», καταλήγει η ΟΕΒΕΠ, στέλνοντας ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ