Μενού Κλείσιμο

Ο συγκλονιστικός κ. Τσιόδρας! «Έσπασε» ο Νίκος Χαρδαλιάς – Σας ευχαριστούμε!

Η τελευταία ενημέρωση, έτσι όπως την είχαμε συνηθίσει τους τελευταίους μήνες, έγινε σήμερα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, με τον τελευταίο να «κλέβει» για μια ακόμη φορά τις εντυπώσεις με τον ανθρώπινο.

Συγκλονιστικός ήταν και ο Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος στο «αντίο» της καθημερινής ενημέρωσης, με τρεμάμενη φωνή, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Πολιτικής Προστασίας και ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του για αυτές τις 72 ημέρες των μεγάλων αποφάσεων και των μεγάλων επιλογών, που είχαν ως αποτέλεσμα την εντυπωσιακή μείωση της διασποράς του ιού στη χώρα μας. «Αν μας δείτε ξανά σε έκτακτη ενημέρωση, θα σημαίνει ότι κάπου έχει ξεφύγει η κατάσταση» είπε ο υφυπουργός, ο οποίος μίλησε για επιστροφή στη νέα κανονικότητα, αλλά και για ανάγκη τήρησης των μέτρων πρόληψης από όλους μας, ώστε να μην χρειαστεί να ληφθούν και πάλι δύσκολα μέτρα.

Περισσότεροι από 5.500 θα ήταν οι νεκροί από τον ιό (σύμφωνα με το καλύτερο σενάριο) αν δεν είχαν ληφθεί εγκαίρως τα μέτρα, είπε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στην Επιτροπή, αλλά και για την αγάπη που εισέπραξε του πολίτες. Ο καθηγητής, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, αλλά και όλους εκείνους που τις κρίσιμες μέρες του περιορισμού της κυκλοφορίας, συνέχισαν να εργάζονται και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αψηφώντας τους κινδύνους.

«Μπορώ ακόμη να κλαίω και να τραγουδάω», είπε, μεταξύ άλλων, στον λόγο που χρησιμοποίησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας. «Με μόνο εφόδιο την ειλικρίνεια, την ομάδα μου και την ανεκτίμητη βοήθεια προσπάθησα να δίνω χρήσιμες πληροφορίες, να απαντώ στα ερωτήματα των δημοσιογράφων για να βοηθήσω τους πολίτες. Δεν αισθάνθηκα τίποτα διαφορετικό από όλους σας. Αναπάντεχα και απροσδόκητα βρέθηκα τόσο κοντά σας μέσω του τηλεοπτικού φακού και μέσω απαγορευτικού. Αισθάνθηκα κοντά σας και ας μην επικοινωνούσαμε με φυσικό τρόπο», ανέφερε μεταξύ άλλων στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του

«Ανυπομονώ να επιστρέψω στα καθήκοντά μου και στους φοιτητές μου» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ενώ έκλεισε την ομιλία του, τους στίχους από το ποίημα του Οδσυσσέα Ελύτη, «Στην απλότητα βρίσκεται η ευτυχία».

«Mπορώ να γίνω ευτυχισμένος με τα πιο απλά πράγματα
και με τα πιο μικρά..
Και με τα καθημερινότερα των καθημερινών.
Μου φτάνει που οι εβδομάδες έχουν Κυριακές»

Σε ότι αφορά τα στοιχεία, ο καθηγητής ανακοίνωσε 10 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και έναν ακόμη θάνατο, ενώ οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ έχουν μειωθεί στους 18.

Όλοι εμείς, που καθημερινά «κρεμόμασταν» από τα χείλη τους, τους ευχαριστούμε για όσα πέτυχαν. Όπως είπαν πολλές φορές, το χρωστούσαμε στους γονείς μας, στους παππούδες μας, στις ευπαθείς ομάδες…

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ