Μενού Κλείσιμο

Ο καθηγητής προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ Γ. Τούντας για τον κορονοϊό: Έχουμε Γολγοθά μπροστά μας

«Έχουμε έναν Γολγοθά για τον επόμενο μήνα, αυτό πρέπει να κρατήσουμε», είπε ο καθηγητής κοινωνικής και προληπτικής ιατρικής του ΕΚΠΑ Γιάννης Τούντας, μιλώντας στο OPEN TV, αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί σε αριθμούς, όπως ο συνάδελφος του καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας

Εάν ξεφύγει η διάδοση του ιού μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες, τότε η όλη περιπέτειά μας θα κρατήσει μέχρι και τον Ιούνιο, είπε ο κ. Τούντας, εκτιμώντας πως η χώρα μας, δεν βρίσκεται στην κατάσταση της Ιταλίας, επειδή έλαβε πολύ γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα. «Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πάρουμε επιπλέον μέτρα, από τα ήδη υπάρχοντα. Οι πολίτες πρέπει να ακολουθούν όλα τα μέτρα προφύλαξης που έχει ορίσει η κυβέρνηση – γάντια, συχνό πλύσιμο των χεριών, αποφυγή συγχρωτισμού», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Ο κ. Τούντας σημείωσε πως δεν ξέρουμε αυτή τη στιγμή πόσα είναι τα μη διαγνωσμένα κρούσματα και από χώρα σε χώρα η διάγνωση διαφέρει, όμως «το βέβαιο είναι ότι εάν θέλουμε να κάμψουμε τον ρυθμό της επιδημίας, πρέπει να μειώσουμε τη μετάδοση του ιού, μένοντας σπίτι»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ