Μενού Κλείσιμο

Ο Κ. Κουκοδήμος απαντά στον Ν. Τσιαμπέρα: Το πρόγραμμα και οι πολιτικές μας δικαιώνονται καθημερινά

Απαντήσεις σε όλα τα σημεία της επιστολής παραίτησης του Νίκου Τσιαμπέρα, επιχειρεί να δώσει ο δήμαρχος Κατερίνης, απαντώντας σε όλες τις «καταγγελίες» που αναφέρει σ’ αυτήν ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ και ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης.

Ο Κώστας Κουκοδήμος απαντάει στα «περί διευθυντηρίου», σημειώνοντας πως δεν πρόκειται για διευθυντήριο αλλά για «το γραφείο δημάρχου» που συνεργάζεται με όλους τους αντιδημάρχους, τους προέδρους οργανισμών και τους δημοτικούς συμβούλους. Παράλληλα ο δήμαρχος καλεί τον κ. Τσιαμπέρα να καταθέσει στοιχεία περί κακοδιαχείρισης. Μάλιστα για τις συγκεκριμένες καταγγελίες, σημειώνει ότι θα τις θέσει υπόψη του Εισαγγελέα την Πέμπτη, ζητώντας να κληθούν όσοι τις υποστηρίζουν προσκομίζοντας στοιχεία.

Ιδιαίτερα αιχμηρός είναι ο κ. Κουκοδήμος, στο σημείο που απαντά στα περί «συγγενικών προσώπων» που έχουν προσληφθεί. «Γνωρίζει και ο ίδιος φαντάζομαι τη διαδικασία επιλογής αυτών των προσώπων μιας και επιλέχθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλους να υπηρετήσει στο πολιτικό μου γραφείο για 4 χρόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως σε όλα τις χώρες για τις συγκεκριμένες θέσεις σε γραφεία βουλευτών και δημάρχων, επιλέγονται πρόσωπα απολύτου εμπιστοσύνης.

Ο κ. Κουκοδήμος κλείνοντας την επιστολή του σημειώνει, ότι στα 17 χρόνια της ενασχόλησής του με την πολιτική δύο πράγματα έμαθε να μην ανέχεται: την αχαριστία και τη συκοφαντία.

Αναλυτικά η επιστολή απάντηση του δημάρχου Κατερίνης

Σήμερα, στην προγραμματισμένη συνάντηση της δημοτικής μας ομάδας, συζητήθηκε μεταξύ άλλων, η ανεξαρτητοποίηση του κ. Τσιαμπέρα. Κυρίως δε, ο τρόπος και το ύφος που επέλεξε να το κάνει.

Η δημοτική μας ομάδα, ενωμένη όσο ποτέ άλλοτε, στέλνει ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες. Ο καθένας από μας και όλοι μαζί ως ομάδα, δηλώνουμε κατηγορηματικά και απόλυτα πως ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.

Συλλογικότητα σημαίνει συμμετοχή σε αποφάσεις μαζί με άλλους που έχουν τους ίδιους στόχους. Οι εγωισμοί, οι ατομικές επιδιώξεις και οι προσωπικές βλέψεις και επιθυμίες του καθενός δεν έχουν θέση ανάμεσα μας,

Το πρόγραμμα και οι πολιτικές μας, δικαιώνονται καθημερινά στην πόλη και στους ανθρώπους της, αλλά κυρίαρχα και πάνω απ’ όλα στα θεσμικά όργανα του Δήμου, στις επιτροπές και στο δημοτικό συμβούλιο, όπου όλα τα θέματα ανεξαιρέτως, υπερψηφίζονται σχεδόν ομόφωνα ή με μεγάλη πλειοψηφία.

Η εικόνα λοιπόν της πόλης,  η δυναμική και το έργο που επιτελεί η δημοτική Αρχή,  είναι τελείως διαφορετική απ’ αυτή που ο κ. Τσιαμπέρας επιχειρεί με κόπο να παρουσιάσει στα γραφόμενα του, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Στην τρέχουσα αρνητική συγκυρία, όπου διασταυρώνονται η οικονομική με την υγειονομική κρίση και οι πολίτες καθημερινά αγωνιούν, εμείς συναισθανόμενοι τους κρίσιμους καιρούς, συνεχίζουμε χωρίς περισπασμούς και κακοφωνίες και  απαντάμε καθημερινά με πολιτικές, μέτρα και πρωτοβουλίες που βελτιώνουν την εικόνα της πόλης και τη ζωή των συμπολιτών μας.

Οφείλω όμως να πω κάποια πράγματα:

Η απόφαση του Νίκου Τσιαμπέρα να αποχωρήσει από τη διοίκηση και τη θέση ευθύνης που του ανέθεσα δεν μου προκάλεσε έκπληξη όπως ίσως ο ίδιος θα περίμενε. Οφείλω να πω ότι περίμενα την αντίδραση του μετά τη γνωστοποίηση της απόφασής μου να μην τον εντάξω στο νέο διοικητικό σχήμα στις επικείμενες αλλαγές αντιδημάρχων και προέδρων νομικών προσώπων.

Με εξέπληξε μόνον η απόφασή του να μη μου τη γνωστοποιήσει ως όφειλε τιμώντας την εμπιστοσύνη που του έδειξα.

Επέλεξε να δημοσιοποιήσει πρώτα την επιστολή παραίτησής του και στην πορεία να φροντίσει μέσω των μπλογκς που συνεργάζεται να απευθύνει αιχμές και να καταγγέλλει -πάντα χωρίς στοιχεία- τη διοίκηση και εμένα προσωπικά.

Αποφάσισα να μην τον ακολουθήσω και να μην απαντήσω, πριν τη σύγκληση της δημοτικής μας ομάδας την οποία με ευκολία απαξίωσε. 

 Τα όσα καταγγέλλει περί έλλειψης οράματος και διευθυντηρίου δεν με αγγίζουν. Αυτό που ο ίδιος ονομάζει διευθυντήριο είναι το γραφείο Δημάρχου που συνεργάζεται με όλα τα μέλη της διοίκησης για τον κοινό σκοπό. 

Διευθυντήριο είναι όλοι οι αντιδήμαρχοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι νομικών προσώπων.

Είναι όλοι εκείνοι που στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις στον ενάμισι χρόνο τώρα έναν δήμο με σοβαρά προβλήματα, χρεωμένο και υποχρεωμένο να διαχειριστεί μια υγειονομική κρίση πρωτοφανούς έντασης.

Οι έμμισθες θέσεις σε συγγενικά πρόσωπα όπως αναφέρει είναι θέσεις με ημερομηνία λήξης και αφορούν ανθρώπους που εργάζονται και τιμούν με το παραπάνω τη θέση που τους δόθηκε.

Στα πολιτικά γραφεία όλου του κόσμου, στις θέσεις αυτές βρίσκονται άνθρωποι της απολύτου εμπιστοσύνης της διοίκησης. Όπως και στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών. Γνωρίζει και ο ίδιος φαντάζομαι τη διαδικασία επιλογής αυτών των προσώπων μιας και επιλέχθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλους να υπηρετήσει στο πολιτικό μου γραφείο για 4 χρόνια.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του για απευθείας αναθέσεις, ΙΚΕ, το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ ΙΙ,  «πλείστες περιπτώσεις κακοδιαχείρισης» όπως αναφέρει και σπατάλης, οι απαντήσεις που δόθηκαν πριν από έξι μήνες φαίνεται πως δεν του αρκούν πλέον.

Του ζητώ λοιπόν να καταθέσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του στον Εισαγγελέα.

Εγώ αυτό θα ζητήσω την προσεχή Πέμπτη από τον Εισαγγελέα και αυτή την απόφαση πήρε ομόφωνα η δημοτική ομάδα. 

Όλα όσα αναφέρει στην επιστολή του ο ίδιος, έχουν δει κατά διαστήματα το φως της δημοσιότητας μέσα από δήθεν «ανώνυμες» καταγγελίες σε μπλογκς και συκοφαντικά δημοσιεύματα και έχω δώσει όλες τις απαντήσεις στο δημοτικό συμβούλιο και στα αρμόδια όργανα.

Δικό μου μέλημα και όλων των υπηρεσιών του Δήμου είναι να βρούμε λύσεις για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος.

Δικό μου μέλημα και όλης της διοίκησης είναι να υπηρετήσουμε με ήθος και αξιοπρέπεια τους δημότες.

Στα 17 χρόνια ενασχόλησής μου με την πολιτική έμαθα να μην ανέχομαι δυο πράγματα.

Την αχαριστία και τη συκοφαντία.

Καλή τύχη Νίκο.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ