Μενού Κλείσιμο

Μειώσεις στον ΦΠΑ – Ήρθαν για να… μείνουν;

Οι έκτακτες μειώσεις φόρων που τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Ιουνίου, δεν αποκλείεται να μείνουν μόνιμα. Το ενδεχόμενο να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα οι συντελεστές του ΦΠΑ, εξετάζεται από το Οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

(και) H ελληνική οικονομία δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα από το lockdown που επιβλήθηκε λόγω κορονοϊού, με την εστίαση, τον τουρισμό και τις μεταφορές να έχουν πληγεί ίσως περισσότερο, από κάθε άλλη οικονομική δραστηριότητα

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN, παράλληλα με τον προϋπολογισμό του 2021 έχει γίνει και ένα άτυπο χρονοδιάγραμμα για τη συνέχιση της μείωσης των φόρων, με προαπαιτούμενο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες προβλέπει μεταξύ άλλων επικαιροποίηση και επέκταση του συστήματος των αντικειμενικών αξιών τον Ιανουάριο του 2021 και νέα μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά δύο μονάδες προκειμένου να μειωθεί και το εργοδοτικό κόστος. Το οικονομικό επιτελείο, φαίνεται να προσανατολίζεται ίσως, και σε μερική μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος για τον Μάιο του 2021, καθώς και μείωση του ΕΝΦΙΑ τον Αύγουστο του 2021

Να σημειωθεί ότι από χθες (1/6/2020) και έως την 1η Οκτωβρίου μειώνεται ο ΦΠΑ (από 24%) στο 13% σε Μέσα Μεταφοράς και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, αλλά και προϊόντα και υπηρεσίες που θα φορολογούνται με ΦΠΑ 13% είτε τα αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ είτε τα παραγγείλουμε στην καφετέρια.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ