Μενού Κλείσιμο

Με τον Γ.Γρ. του Υπουργείου Υγείας συναντήθηκε η Άννα Μάνη – Στο επίκεντρο η ενίσχυση του Νοσοκομείου Κατερίνης

Σειρά σημαντικών συναντήσεων είχε η βουλευτής Άννα Μάνη, με επίκεντρο την ενίσχυση του Νοσοκομείου Κατερίνης και την πανδημία η οποία τις τελευταίες εβδομάδες «χτυπά» την Πιερία.

Η κ. Μάνη σήμερα το πρωί είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλο και το Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Π.Ε.), κ. Παναγιώτη Μπογιατζίδη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα του Νοσοκομείου Κατερίνης (το οποίο επισκέφθηκε σήμερα και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης).

Κατά η συνάντηση, έγινε αναφορά στο επιδημιολογικό φορτίο της Πιερίας, το οποίο παραμένει υψηλό, όπως άλλωστε είχε αναφέρει και ο κ. Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Δευτέρας. Η πορεία του επιδημιολογικού φορτίου, είναι αυτή που θα καθορίσει και το πότε θα αρθεί το lockdown και στην περιοχή μας και πάντα σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών

Σε ότι αφορά το Νοσοκομείο, φαίνεται ότι η κάλυψη θέσεων ιατρικού προσωπικού, «δεν είναι πολύ εύκολη». Αν και οι θέσεις έχουν προκηρυχτεί από το Υπουργείο Υγείας εδώ και πάρα πολύ καιρό, δεν υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς, αφού επιθυμία των περισσοτέρων είναι να εργαστούν σε μονάδες μεγάλων αστικών κέντρων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρόταση που κατέθεσε η κ. Μάνη, είναι να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να δοθεί κίνητρο (και) για εθελοντική εργασία ιατρών, μιας και υπάρχει ασάφεια στην νομοθεσία, αλλά και τις προϋποθέσεις, αφού δεν θα πρέπει να διαταραχθεί το πρόγραμμα των Νοσοκομείων και κυρίως να διασφαλιστεί (και τυπικά) η επιστημονική επάρκεια των ιατρών εθελοντών. Όπως προέκυψε εντός των επόμενων ημερών το αρμόδιο υπουργείο, προγραμματίζει να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα ρυθμίζονται θέματα εθελοντικής εργασίας στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Να σημειωθεί, ότι σήμερα η κ. Μάνη, είχε συνάντηση και με τον Υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ Κωνσταντίνο Χρίστογλου

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ