Μενού Κλείσιμο

«Λαβράκι» ρύπανσης στον Πλαταμώνα έβγαλε η ΔΕΥΑ Δίου Ολύμπου!

Περισσότερους από 15 αγωγούς που γέμιζαν με λύματα το ρέμα «Τριανταφυλλιά» στην «καρδιά» του Πλαταμώνα, ανακάλυψε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Δίου Ολύμπου.

Οι έρευνες αρχικά ξεκίνησαν εδώ και κάποιο διάστημα από την Υγειονομική Υπηρεσία, μετά από καταγγελία ιδιώτη, ο οποίος παρατήρησε την ύπαρξη αστικών λυμάτων σε ρέμα της περιοχής. Όπως δήλωσε στην eptanews, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Δ.ΟΛ. Στέργιος Φαρμάκης στη συνέχεια και μετά από έγγραφο του υγειονομικού όπου υπήρχαν και κάποιες προτάσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος, «από κοινού ξεκινήσαμε την έρευνα και καταλήξαμε στο σημερινό αποτέλεσμα, όπου εντοπίσαμε περισσότερους από 15 παράνομους αγωγούς που καταλήγουν στο ρέμα, πολλοί εκ των οποίων είναι ακόμη ενεργοί»

Οι αγωγοί, παραμένουν «καλά θαμμένοι στο χώμα», είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ, ωστόσο η Δημοτική Επιχείρηση, φρόντισε να «κλείσει» όσους ανακάλυψε. «Δεν ξέρουμε πού είναι η αρχή τους, ανακαλύψαμε όμως πως καταλήγουν σε αγωγούς ομβρίων» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως στις προθέσεις της ΔΕΥΑΔΟΛ είναι να βρεθούν ποιοι είναι αυτοί που συμπεριφέρονται τόσο ανεύθυνα ρυπαίνοντας το περιβάλλον, είπε ο πρόεδρος της Επιχείρησης.

Όπως υπογράμμισε, οι έρευνες για την ύπαρξη τέτοιων αγωγών θα συνεχιστούν από πλευράς ΔΕΥΑΔΟΛ, αφού ο Δήμος Δίου-Ολύμπου είναι αποφασισμένος να «τελειώσει μια και καλή» με συμπεριφορές που προκαλούν περιβαλλοντική και οικονομική ζημία στον τόπο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία, ενώ τα συνεργεία της ΔΕΥΑΔΟΛ θα συνεχίσουν τις έρευνες για την ανακάλυψη τυχόν και άλλων αγωγών ρύπανσης και σε άλλες περιοχές του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ