Μενού Κλείσιμο

Κτηνωδία στα Γρεβενά: Τι είπε ο κτηνίατρος που εξέτασε τα νεκρά άλογα

Συνεχίζονται οι έρευνες πίσω από το αποτρόπαιο έγκλημα της θανάτωσης και του τεμαχισμού των αλόγων στη Σαμαρίνα Γρεβενών.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της άγριας θανάτωσης αλόγων στην περιοχή της Σαμαρίνας Γρεβενών, όπου άγνωστοι πυροβόλησαν, σκότωσαν και στη συνέχεια τεμάχισαν τέσσερα άλογα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κτηνίατρος Φώτης Αμπατζίδης, που με εντολή του εισαγγελέα Γρεβενών έκανε αυτοψία στον χώρο και εξέτασε τα νεκρά άλογα, διαπίστωσε ότι «τα άλογα εκτελέστηκαν από κυνηγετική καραμπίνα και στη συνέχεια σφαγιάστηκαν. Αφαιρέθηκαν δηλαδή τα τέσσερα άκρα τους και το κρέας από την περιοχή της ωμοπλάτης. Από ότι φαίνεται, έγινε από επαγγελματίες. Ήξεραν πολύ καλά την ανατομία των ζώων».

Εκτιμάται ότι αφαιρέθηκαν περίπου 750 κιλά κρέατος από τα άλογα. Σε ότι αφορά το τέταρτο άλογο είπε πως: «έφερε ένα διαμπερές τραύμα στην κοιλιακή χώρα από μονόβολο φυσίγγι που χρησιμοποιούν στο κυνήγι αγριογούρουνου», ενώ οι δράστες δεν πρόλαβαν να το τεμαχίσουν.

Την ίδια ώρα, σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία, που κάνει λόγο για ένα πρωτοφανές γεγονός. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιάννης Λυγούρης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, είπε πως πρόκειται για «έγκλημα». Και συνέχισε λέγοντας πως «έπεσε χέρι πάνω στα ζώα. Κάτι έγινε για το εμπόριο του κρέατός τους. Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο».

Η περιοχή είναι απομακρυσμένη πράγμα που δυσκολεύει τις έρευνες των αρχών. Ωστόσο, στο σημείο βρέθηκαν τρεις κάλυκες και ίχνη από ρόδες αυτοκινήτου. Η έρευνα διενεργείται από το Α.Τ. Πολυνερίου Γρεβενών.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.