Μενού Κλείσιμο

Κατερίνη – Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και «κοινωνία» η ΕΛΜΕ Πιερίας

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί σήμερα στη 1 το μεσημέρι η ΕΛΜΕ Πιερίας, εκπαιδευτικούς, γονείς «και συνολικά την κοινωνία». Οι εκπαιδευτικοί και της Πιερίας, εναντιώνονται στο σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για μετάδοση του μαθήματος από τις σχολικές αίθουσες.

Η ΕΛΜΕ Πιερίας, ακολουθώντας τις οδηγίες της ΟΛΜΕ, καλεί τους εκπαιδευτικούς να μην υλοποιήσουν σε καμία περίπτωση την υπουργική απόφαση της μετάδοσης μαθημάτων και για το σκοπό αυτό τους καλύπτει «πολιτικά και συνδικαλιστικά», όπως αναφέρει.

Επίσης, καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να λάβουν αποφάσεις μη υλοποίησης της ζωντανής μετάδοσης του μαθήματος, ενώ σημειώνει πως θα γίνει προσπάθεια, από την ΟΛΜΕ σε συνεργασία με νομικό σύμβουλο να σταλεί ενδεικτικό πρακτικό τις αμέσως επόμενες μέρες, που θα περιλαμβάνει και νομικά και παιδαγωγικά επιχειρήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ομοσπονδία των Εκπαιδευτικών, μετά και την έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την εφαρμογή της διαδικασίας μετάδοσης, θα επιδιώξει νέα άμεση συνάντηση στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ενώ σε συνεργασία με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία, θα διερευνήσει την πιθανότητα νομικής προσφυγής κατά της Υπουργικής απόφασης

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ