Μενού Κλείσιμο

Katerini Run 2020 με 1250 συμμετοχές και δρομείς από 12 Ευρωπαϊκές χώρες

Η γιορτή των δρομέων

 

Ο ημιμαραθώνιος που διοργανώθηκε άψογα από τον Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «Ζευς» διεξήχθη χθες και πρώτος νικητής αναδείχθηκε ο Κώστας Πανταζής. Η Χριστίνα Κατζουράκη, πρώτη στη γενική κατηγορία γυναικών

 

Άτομα όλων των ηλικιών, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από 12 ευρωπαϊκές ακόμη χώρες, δεκάδες εθελοντές, μουσικά σχήματα, 1250 συνολικά τερματισμοί και μία από τις ομορφότερες και γρηγορότερες διαδρομές της χώρας αποτελούν στοιχεία που συνέθεσαν την ταυτότητα της μεγάλης αθλητικής γιορτής: «Katerini Run 2020» (Ημιμαραθώνιος, 5χλμ, 1000 μ).

 

Τον αγώνα διοργάνωσαν χθες το πρωί, ο  Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», ο Δήμος Κατερίνης, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων.

Σημείο εκκίνησης, ήταν η πλατεία Ελευθερίας, απ’ όπου οι δρομείς διανύοντας μία πανέμορφη διαδρομή πέρασαν από τον οικισμό του Σιδηροδρομικού Σταθμού, της Ολυμπιακής Ακτής, τις κοινότητες της Παραλίας, της Καλλιθέας, της Περίστασης διέσχισαν την Παραλιακή ζώνη κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα  και με φόντο τον Όλυμπο και τα Πιέρια, έφτασαν στον τερματισμό στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου οι δημότες της Κατερίνης τους υποδέχτηκαν με θερμά  χειροκροτήματα.

Το σύνθημα της εκκίνησης δόθηκε αρχικά για τον Ημιμαραθώνιο και στην συνέχεια σταδιακά για τα 5 χλμ για όλες τις ηλικίες και για τα 1000 μ. του παιδικού αγώνα από τον Πρόεδρο του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «Ζευς» Αλέξανδρο Πούλιο. Επίσης, εκ μέρους του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, από τους αντιδημάρχους Γιώργο Κυριακίδη και Γιώργο Τσιαλό αντίστοιχα, τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Μπεϊνά, καθώς και από την Ολυμπιονίκη – επισμηναγό Κατερίνα Θάνου, τον έφορο του αγώνα – δημοτικό σύμβουλο Μιχάλη Γεωργιάδη κ.α. μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου. Νωρίτερα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αθλητή – μέλους του συλλόγου Λάζαρου Σιδηρόπουλου.

Επιπλέον, παρέστησαν, μέλη του Δ.Σ. του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «Ζευς», αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και χορηγών της διοργάνωσης. Αξίζει να σημειωθεί, η συμβολική συμμετοχή στον αγώνα των 5χλμ. στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για τα δικαιώματα της γυναίκας, τόσο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Κατερίνης, όσο και ομάδας των ΚΑΠΗ.

Νικητής του Ημιμαραθωνίου αναδείχθηκε στην κατηγορία των ανδρών ο Κωνσταντίνος Πανταζής (KOURKOURIKIS TRAINING GROUP). Στην κατηγορία των γυναικών η Χριστίνα Κατζουράκη (ΣΔΥ ΒΟΛΟΥ)

Στα 5 χλμ στην κατηγορία των ανδρών ο Αντώνης Παπαδημητρίου του Άρη Θεσσαλονίκης και στην κατηγορία των γυναικών η Ελένη Κοζανίτη του Αρχελάου Κατερίνης.

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ