Μενού Κλείσιμο

Κατερίνη – «Δεν επαιτούμε, απαιτούμε» – Διαμαρτυρία ιδιοκτητών επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Σε αδιέξοδο έχει περιέλθει ο κλάδος της εστίασης και στην Πιερία, λόγω της υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας που επέβαλε το κράτος ως προληπτικό μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σήμερα το απόγευμα, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφέ κλπ) προχώρησαν σε συμβολική διαμαρτυρία στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης, με σύνθημα «δεν επαιτούμε, απαιτούμε» και αίτημα την ουσιαστική στήριξή τους από πλευράς πολιτείας.

Ο κλάδος της εστίασης (και) στην Πιερία είναι ένας δυναμικός κλάδος, που ειδικά το καλοκαίρι συμβάλει στην μείωση της ανεργίας απασχολώντας χιλιάδες εργαζόμενους. Εργαζόμενοι που βρίσκονται μπροστά στο φάσμα της ανεργίας τη φετινή θερινή σεζόν, αφού στην καλύτερη περίπτωση οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος όταν ανοίξουν, θα λειτουργήσουν με ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών. Επιπλέον, ο κλάδος της εστίασης, σχετίζεται και μια σειρά άλλων επαγγελμάτων, με ότι συνεπάγεται αυτό. Ο αντίκτυπος της μη λειτουργίας είναι ήδη ορατός και στα προϊόντα πρωτογενούς παραγωγής.

Όλα αυτά, δημιουργούν ένα «εκρηκτικό μείγμα», όχι μόνο για τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά συνολικά για την τοπική (και εθνική) οικονομία.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ