Μενού Κλείσιμο

Κατερίνη – Μπάζα σε κάδους απορριμμάτων και… νέα έκκληση από το Δήμο

Από τα βασικά θα πρέπει να ξεκινήσουν πολλοί συντοπίτες μας, αφού ακόμη δεν έχουν μάθει να ξεχωρίζουν τα μπάζα από τα… απορρίμματα. Για κάποιους φαίνεται ότι ο διαχωρισμός (ώστε μπάζα να μην καταλήγουν σε πράσινους ή και μπλε κάδους), αποτελεί ένα πρόβλημα που μόνο ένας… Αϊνστάιν θα μπορούσε να λύσει.

Η πραγματικότητα είναι, πως η συντριπτική πλειοψηφία έχει (θεωρητικά) την επάρκεια να ξεχωρίσει τα «μπάζα» από τα «απορρίμματα», αλλά προφανώς (πολλοί από αυτούς) θεωρούν πιο εύκολη λύση να τα ξεφορτωθούν… λες και είναι απορρίμματα, αδυνατώντας να κατανοήσουν το κόστος της ζημιάς που μπορεί να προκαλέσουν.

Μετά το συχνό φαινόμενο όπου μπάζα καταλήγουν σε πράσινους κάδους, η Αντιδημαρχία Καθαριότητας εξέδωσε (μια ακόμη) ανακοίνωση εφιστώντας την προσοχή των δημοτών. Η νέα επισήμανση γίνεται με αφορμή περιστατικά που, κατά καιρούς, έχουν σημειωθεί σε διάφορα σημεία της πόλης και της περιφέρειας του Δήμου, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, πρόσφατα υπήρξαν διαμαρτυρίες που αφορούσαν π.χ. κάδο με μπάζα, στην Καλλιθέα, επί της οδού Δράμας (βλ. φωτογραφίες), με αποτέλεσμα να αρνηθούν οι υπάλληλοι καθαριότητας να τον αδειάσουν στο απορριμματοφόρο.

«Καλώς έπραξαν οι υπάλληλοι και δεν άδειασαν τον κάδο στο απορριμματοφόρο», διαβεβαιώνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Κατερίνης, Γιώργος Κυριακίδης, και εξηγεί ότι «είναι επικίνδυνο να ρίχνονται μπάζα ή άλλα σκληρά αντικείμενα (σίδερα κλπ.) σε απορριμματοφόρα, επειδή μπορεί να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην πρέσα όταν αυτή θα συμπιέσει τούβλα, τσιμέντα, τσιμεντόλιθους και άλλα οικοδομικά υλικά. Επίσης, τέτοιου είδους υλικά δεν γίνονται δεκτά για διαχείριση, ταφή κλπ.».

Ο κ. Κυριακίδης υπενθυμίζει ότι στην Πιερία υπάρχουν εταιρίες που συλλέγουν και διαχειρίζονται μπάζα και γενικά κάποια αντικείμενα τα οποία δεν θεωρούνται αστικά απορρίμματα. Καλεί δε τους δημότες να επικοινωνούν με τις εταιρίες αυτές και να συνεννοούνται για την περισυλλογή τέτοιων αντικειμένων.

Επιπλέον, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας καλεί τους δημότες που ρίχνουν αντικείμενα σε κάδους ανακύκλωσης, να προσέχουν ώστε, α) να μην πετούν μη ανακυκλώσιμα υλικά (σκουπίδια), αλλά και β) να μην πετούν εκεί οποιαδήποτε ανακυκλώσιμα υλικά αλλά να ρίχνουν εκεί συγκεκριμένες ανακυκλώσιμες συσκευασίες που αποτυπώνονται έξω και μπροστά από τους κάδους ανακύκλωσης.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ