Μενού Κλείσιμο

Κατερίνη – «Drive through test» για ανίχνευση covid-19 ανακοίνωσε ο δήμαρχος

Ελέγχους για ανίχνευση κορωνοϊού (drive through test) αναμένεται να πραγματοποιηθούν από την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουκοδήμος, το θέμα της αύξησης των ελέγχων για ανίχνευση του κορωνοϊού συζήτησε με τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Κοντοζαμάνη ενώ υπήρξε και επικοινωνία με την υπεύθυνη του ΕΟΔΥ στην Πιερία.

«Προχωράμε, τις επόμενες ημέρες, συγκεκριμένα από την ερχόμενη Δευτέρα 21/12, απ’ ό,τι με ενημέρωσαν, σε drive through test τα οποία θα γίνουν αφενός μεν στον χώρο της εμποροπανήγυρης, στην Ανδρομάχη, αφετέρου θα γίνουν και σε δύο ακόμη τοποθεσίες, στο κέντρο της Κατερίνης, τις οποίες δεν έχουμε ακόμη ορίσει. Θέλουμε, λοιπόν, να περάσουν από εκεί οι πολίτες της πόλης και να κάνουν test, επειδή θεωρούμε ότι τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα αλλά είναι κρυφά», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Κατερίνης.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης κατά την τοποθέτησή του πριν από τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, είναι ανάγκη να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για τη διαχείριση της πανδημίας (από την πλευρά των αρμοδίων υπηρεσιών του κράτους) που αφορά τον Δήμο Κατερίνης.

«Τις τελευταίες ημέρες βρισκόμαστε στο επίκεντρο των ειδήσεων όλων των Μέσων Ενημέρωσης σχετικά με τα κρούσματα τα οποία, πριν από λίγες ημέρες, είχαν σπάσει κάθε ρεκόρ. Για τον λόγο αυτό, είχα αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και με τους αρμόδιους Υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών, όπως επίσης και με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη ο οποίος βρέθηκε και στην Κατερίνη», ανέφερε αρχικά ο κ. Κουκοδήμος.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Κατερίνης αναφέρθηκε και στο Νοσοκομείο Κατερίνης: «Είχα, λοιπόν, την ευκαιρία να συναντήσω τον Υφυπουργό Υγείας και να συζητήσουμε αρκετά θέματα και ένα απ’ αυτά ήταν και η ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Εμείς, όπως γνωρίζετε, στο δεύτερο κύμα της πανδημίας πληρώσαμε ένα πολύ βαρύ τίμημα ως Δήμος Κατερίνης. Χάσαμε αρκετούς συμπολίτες μας. Για να γνωρίζετε, μόνο στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, στον Δ.Κατερίνης, είχαμε 600 κρούσματα. Η κατάσταση κατά τις τελευταίες ημέρες μοιάζει να ομαλοποιείται.

Βέβαια, το Γ.Νοσοκομείο Κατερίνης συνεχίζει να δέχεται τεράστια πίεση παρότι, μετά από τη συζήτηση που είχα με τον κ. Κοντοζαμάνη, έχει ενισχυθεί με ιατρικό προσωπικό από νοσοκομεία της Αθήνας, γι’ αυτό και θέλω να τον ευχαριστήσω, και δημόσια. Συγκεκριμένα, έχουμε δύο γιατρούς από το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» και τρεις γιατρούς από το Νοσοκομείο «Σωτηρία» που έχουν έρθει στο Νοσοκομείο Κατερίνης.

Επίσης, μαζί με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου έχουμε επικεντρώσει όλες μας τις προσπάθειες στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του Γ.Ν.Κ. με προσωπικό», σημείωσε ο κ. Κουκοδήμος.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ