Μενού Κλείσιμο

 Κατερίνη – Ανοιχτή πρόσκληση για να πάρει η αισθητική τη θέση της «ασχήμιας» και να αλλάξουμε την πόλη

Ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες, σε συλλόγους και φορείς εικαστικού προσανατολισμού και γενικότερα σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη για να δημιουργήσουν έργα στο Εμπορικό Κέντρο της Κατερίνης και στον γενικότερο αστικό ιστό της πόλης απευθύνει ο Δήμος Κατερίνης, στο πλαίσιο της δράσης καθαρισμού όψεων κι αισθητικών παρεμβάσεων.

Η πρόσκληση αφορά στην αισθητική αναβάθμιση των ΚΑΦΑΟ, δηλαδή των υπαίθριων κατανεμητών τηλεφωνίας που συνήθως είναι εγκατεστημένοι στην άκρη των πεζοδρομίων.

Με τη φιλόδοξη δράση επιχειρείται η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, παραχωρώντας στους καλλιτέχνες επιλεγμένα καφάο του ΟΤΕ για να δημιουργήσουν έργα τα οποία θα φροντίσουν να σχετίζονται με την τοποθεσία.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν την πρότασή τους, με ελεύθερο θέμα, αποστέλοντάς το σε ένα αρχείο PDF που θα περιλαμβάνει: σύντομο βιογραφικό (maximum 150 λέξεις), περιγραφή της ιδέας (maximum 150 λέξεις), 1 έως 2 σκίτσα σε κλίμακα (επιθυμητή η 1:20) σε ηλεκτρονική μορφή καθώς και το ενδεικτικό κόστος των υλικών (για την κάθε τους πρόταση). Τα υλικά θα διατεθούν από το Δήμο Κατερίνης.

Όλα τα παραπάνω θα σταλούν στη διεύθυνση kateriniurbanproject@hotmail.com με καταληκτική ημερομηνία την 31η Ιουλίου 2020

Ενδεικτικές διαστάσεις των καφάο: 125 εκ. ύψος, 70 εκ. πλάτος και 25 εκ. βάθος

Ο κάθε καλλιτέχνης μπορεί να υποβάλει περισσότερες από μία προτάσεις και η τελική επιλογή των έργων μπορεί να περιλαμβάνει περισσότερες από μία προτάσεις από κάθε καλλιτέχνη.

Οι καλλιτέχνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν διάφορες τεχνικές όπως wheat pasting, stencil, ζωγραφική, κλπ, και υλικά κατάλληλα για εξωτερικό χώρο και ανθεκτικότητα σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες.

Δε θα υπάρχει αμοιβή για τους καλλιτέχνες, αλλά θα δοθούν τρία χρηματικά έπαθλα της τάξεως των 500, 300 και 200 ευρώ αντίστοιχα στους τρεις πρώτους νικητές, διαδικτυακής ψηφοφορίας.

Ενδεικτικές τοποθεσίες των ΚΑΦΑΟ καθώς και φωτογραφίες τους μπορείτε να δείτε στο link: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1Ikv9SjrAyJ2xQpur-2ejcTyNR2FtMNeJ&ll=40.27141511971888%2C22.50457374529798&z=16

 Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ