Μενού Κλείσιμο

Κατερίνη – Άδεια πόλη, μάσκες, γάντια και συνωστισμός στα… παγκάκια

Ρεπορτάζ από το κέντρο της Κατερίνης και εικόνες που δεν έχουμε δει… Μένουμε σπίτι και αυτό θα πρέπει να ισχύει και για τους ηλικιωμένους (Φωτογραφίες από το σήμερα στην Κατερίνη)

Κατερίνη 18 Μαρτίου 2020

Πεζόδρομος Μεγάλου Αλεξάνδρου (άδειος), Οδός Αγίας Λαύρας (άδεια), Οδός Γεωργάκη Ολυμπίου (άδεια). Ο εμπορικός κόσμος συμμορφώθηκε πλήρως, έκλεισε τα καταστήματά του και το κέντρο ερήμωσε.

Λίγος κόσμος (αλλά διατηρώντας την απαιτούμενη απόσταση) έξω από τραπεζικά ιδρύματα. Οι περισσότεροι (κυρίως οι νεώτεροι) κυκλοφορούν με μάσκες. Πολλοί και εκείνοι που φορούν γάντια, για την προστασία των συνανθρώπων τους και της υγείας τους.

Φάλτση εικόνα, στη γενικότερη συμμόρφωση στα προληπτικά μέτρα, η εικόνα από την πλατεία Ελευθερίας και την πλατεία Μακεδονίας (πρώην Δημοκρατίας), όπου σε πολλά παγκάκια απολαμβάνουν τον ανοιξιάτικο ήλιο άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας. Σε κάποια από αυτά συνωστίζονται τρία και τέσσερα άτομα, ενώ κάποιοι πιο προσεκτικοί κάθονται δύο-δύο στο παγκάκι, πιάνοντας τις άκρες.

Το  #ΜένουμεΣπίτι #menoumespiti είναι κάτι περισσότερο από σύνθημα… Είναι συνταγή προστασίας, είναι το «φάρμακο» για την προστασία των ευπαθών ομάδων και κυρίως των ηλικιωμένων… Δηλαδή αυτών που επιμένουν ακόμη να αντιστέκονται θέτοντας σε κίνδυνο πρώτα από όλα τη δική τους ύπαρξη.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ