Μενού Κλείσιμο

Η πόλη αδειάζει από… περίπτερα! Περισσότερος χώρος για πεζούς και ΑΜΕΑ στα πεζοδρόμια

Με στόχο την απρόσκοπτη προσπέλαση και την απομάκρυνση εμποδίων που προκαλούν αισθητική και λειτουργική όχληση, ο Δήμος Κατερίνης, συνεχίζει την αποξήλωση και οριστική απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων (σχολαζόντων) περιπτέρων από τους δημόσιους χώρους της περιοχής ευθύνης του.

Προς την κατεύθυνση αυτή, συμβάλει η αποξήλωση περιπτέρων, η οποία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, με τη συνεργασία της Τεχνικής υπηρεσίας και της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης, αφενός στην συμβολή  των οδών 16ης Οκτωβρίου και Δημάδη (πίσω από το Δημαρχιακό μέγαρο), αφετέρου στη γωνία των οδών Ανδρούτσου και Βασιλέως Β’.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, προηγήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ανάκληση της άδειας εκμετάλλευσης των περιπτέρων λόγω έλλειψης διάδοχης κατάστασης των ιδιοκτητών, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατάργησή τους, ενώ η απομάκρυνση των κουβουκλίων έγινε με δαπάνη του Δήμου.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Κυριακίδη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Συμεωνίδη και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Κώστα Λιακόπουλο, οι οποίοι συντόνισαν τις εργασίες απομάκρυνσης «η απελευθέρωση ζωτικών κοινόχρηστων χώρων και η διευκόλυνση διέλευσης των πεζών και ΑμεΑ συνιστά προτεραιότητα για τον Δήμο Κατερίνης. Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα της απομάκρυνσης των εγκαταλειμμένων περιπτέρων, το οποίο συμβάλλει στη βελτίωση της αισθητικής – λειτουργικής φυσιογνωμίας του αστικού περιβάλλοντος του Δήμου είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί».

 Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ