Μενού Κλείσιμο

Γνωρίζοντας το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας – Άρθρο του Γεωργίου Τσερτεκίδη

 Του Γεωργίου Τσερτεκίδη

Εθελοντής διδάσκων Κοινωνιολογίας

 

Οι δομές της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος χαρακτηρίζονται από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Πέραν του ποιμαντικού και ιεραποστολικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας, οι δομές της παράγουν και βαρύνουσας σημασίας κοινωνικό έργο. Έργο που έρχεται να ελαφρύνει , να απαλύνει και πολλές φορές να αντισταθμίσει τις έντονες κοινωνικές αντιθέσεις και προκλήσεις που χαρακτηρίζουν αυτήν την εποχή αλλεπάλληλων κρίσεων.

 

Μέρος αυτού του κοινωνικού έργου αποτελεί η οργάνωση και λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου στην Κατερίνη. Κατά το έτος 2008 η ενορία της Αγίας Άννης ξεκίνησε να λειτουργεί Κοινωνικό Φροντιστήριο με τη δωρεάν παράδοση μαθημάτων γερμανικής γλώσσας. Το 2010 το δυναμικό της δομής αυτής αριθμούσε 15 εθελοντές καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων. Τέσσερα χρόνια αργότερα και μετά τον ερχομό του νέου επισκόπου μας, το Κοινωνικό Φροντιστήριο, εντάσσεται από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας στο Γραφείο Νεότητας της Μητρόπολης. Αυτό, σηματοδοτεί τη μετάβαση σε μια νέα περίοδο, συστηματοποίησης και επέκτασης για τη δομή.

 

Κάθε χρόνο, περνούν από τα θρανία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου έως και 200 παιδιά. Το ηλικιακό εύρος των μαθητών, κυμαίνεται από παιδιά Ε’ Δημοτικού μέχρι και Γ’ Λυκείου. Παράλληλα , όλα αυτά τα χρόνια παραδίδονται ακόμη μαθήματα αγγλικής, γερμανικής και ρωσικής γλώσσας. Σχολικά εγχειρίδια και βοηθήματα για κάθε μάθημα βρίσκονται διαθέσιμα, εντελώς δωρεάν, προς χρήση. Οι 50 εθελόντριες και εθελοντές καθηγήτριες και καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων, καλύπτουν όλο το φάσμα των σχολικών μαθημάτων, για τα οποία τα παιδιά απευθύνονται στο Φροντιστήριο. Οι διάφοροι επιστήμονες και εκπαιδευτικοί προσφέρουν εθελοντικά υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, γεγονός που σε συνδυασμό με τις προσπάθειες και το φιλότιμο των μαθητών, έχει οδηγήσει σε 50 και πλέον επιτυχίες στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

Οι καθηγητές, όντες εθελοντές, λειτουργούν ως αρωγοί στην προσπάθεια κάθε μαθήτριας και κάθε μαθητή με οδηγούς την αγάπη για την επιστήμη τους και τα αισθήματα προσφοράς και αλληλεγγύης. Έτσι, προσφέρεται δωρεάν μέσα από αυτήν την κοινωνική δομή της Μητροπόλεώς μας η γνώση και η υποστήριξη των μαθητριών και μαθητών απέναντι στις απαιτήσεις των διαφόρων βαθμίδων του σχολείου αλλά και των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Σε αυτούς τους γεμάτους προκλήσεις και δυσκολίες καιρούς, όταν όλα σχεδόν έχουν γίνει ή γίνονται πιο δαπανηρά, έρχεται η πρωτοβουλία αυτή της τοπικής μας Εκκλησίας, να προσφέρει στις μαθήτριες και τους μαθητές αυτού του τόπου ευκαιρίες. Ευκαιρίες που λόγω συνθηκών πιθανότατα να μην τους δίνονταν διαφορετικά.

 

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε χώρους του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Φωτίου εντός της πόλεως της Κατερίνης, αλλά και σε χώρους του Ιερού Ναού Αγίας Άννης Κατερίνης.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23510 29848

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@imkitrous.gr

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ