Μενού Κλείσιμο

ΕΒΕ Πιερίας – «Θετική η ανταπόκριση της κυβέρνησης» στην αντίδραση των φορέων για ελεύθερη είσοδο Σέρβων στη χώρα μας

Για «θετική ανταπόκριση» της κυβέρνησης στην «άμεση αντίδραση» των επαγγελματικών φορέων της βόρειας Ελλάδας στο ζήτημα που προέκυψε με την είσοδο Σέρβων επισκεπτών στη χώρα μας, κάνει λόγο το Επιμελητήριο Πιερίας.

«Το Επιμελητήριο πρωτοστάτησε σ’ αυτήν την προσπάθεια», αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, αφού όπως ενημερώνει, εγκαίρως εστάλη σχετική επιστολή του προέδρου Ηλία Χατζηχριστοδούλου, στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Να σημειωθεί, ότι τη Δευτέρα, πρώτη μέρα της άρσης του lockdown στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, η κυβέρνηση αποφάσισε να συνεχιστεί η απαγόρευση εισόδου στους Σέρβους. Η απόφαση τελικά ανακλήθηκε με νέο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 16 Ιουνίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΒΕ Πιερίας, αναφέρει τα εξής: «Η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε θετικά, μετά την άμεση και σύσσωμη αντίδρασή των τουριστικών και επαγγελματικών φορέων της Βορείου Ελλάδος και κατήργησε πλήρως τα περιοριστικά μέτρα εισόδου στη χώρα των τουριστών Σερβικής υπηκοότητας, με βάση τη δημοσιευθείσα σχετική απόφασή της στο ΦΕΚ Β’ 2378/16-6-2020.

Το Επιμελητήριο Πιερίας πρωτοστάτησε σ’ αυτή την προσπάθεια με όλες του τις δυνάμεις και με επιστολή του προέδρου του, Ηλία Χατζηχριστοδούλου ,προς τον πρωθυπουργό κκ. Κυριάκο Μητσοτάκη, εξέθεσε διεξοδικά τις απόψεις του υπέρ της άμεσης της εξαίρεσης των Σέρβων από την απαγόρευση εισόδου στη χώρα που επεβλήθη στους υπηκόους τρίτων χωρών και εκτός συμφωνίας Σέγκεν, μέχρι τις 30-06-2020.

Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πιερίας συνεπές προς το καθήκον του, έναντι της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, συνεχίζει τον αγώνα του, ώστε η παρούσα κρίση να αφήσει πίσω της όσο το δυνατόν λιγότερες πληγές στον επιχειρηματικό και παραγωγικό ιστό του Νομού μας.»

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ