Μενού Κλείσιμο

ΕΒΕ Πιερίας: Η εγκληματική αμέλεια της ΔΕΥΑΚ «βούλιαξε» το μουσείο του Επιμελητηρίου

Αποζημίωση για ζημιές που υπέστη το υπόγειο του Επιμελητηριακού κτιρίου, θα διεκδικήσει το ΕΒΕ Πιερίας από την ΔΕΥΑΚ, όπως προκύπτει από ανακοίνωση που εξέδωσε εναντίον της Δημοτικής Επιχείρησης, σε ασυνήθιστα οξύ ύφος ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηχριστοδούλου, παρά τις διαβεβαιώσεις της ΔΕΥΑΚ πως θα αποκαταστήσει τη βλάβη, δεν προχώρησε σε καμία παρέμβαση με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το υπόγειο του Επιμελητηρίου, το οποίο προετοιμάζεται να στεγάσει το μουσείο  παραδοσιακών επαγγελμάτων. Το Επιμελητήριο, έχει κάθε δικαίωμα να τα «βάζει» με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, ωστόσο το εντυπωσιακό είναι, οι ιδιαίτερα ασυνήθιστες εκφράσεις στις οποίες καταφεύγει σε μια δημόσια ανακοίνωση, προϊόν προφανώς της οργής που έχει προκαλέσει το γεγονός, στον κ. Χατζηχριστοδούλου

Αναλυτικά στην ανακοίνωση (η οποία συνοδεύεται και με φωτογραφίες από τον τόπο των καταστροφών) που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πιερίας, αναφέρει τα εξής:

Τις συνέπειες  της εγκληματικής αμέλειας της ΔΕΥΑΚ υφίσταται αυτές τις ημέρες το  Επιμελητήριο Πιερίας.

Συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου οι υπάλληλοι του Επιμελητηρίου βρήκαν πλημμυρισμένο το υπόγειο του κτιρίου. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης προκειμένου να εντοπίσει τη βλάβη.

Στην αυτοψία οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΚ διαπίστωσαν ότι πρόκειται για βλάβη του δικτύου ύδρευσης του δήμου δεσμευόμενοι ότι θα την αποκαταστήσουν την επόμενη ημέρα.

Δυστυχώς, μέχρι αυτή την ώρα, ουδείς έχει εμφανισθεί για να επισκευάσει τη διαρροή την οποία ήδη από χθες προσπαθούμε να περιορίσουμε χρησιμοποιώντας ιδία μέσα.

Το πιο λυπηρό είναι ότι, από την εγκληματική αμέλεια της ΔΕΥΑΚ έχουν υποστεί τεράστιες φθορές το δάπεδο της αίθουσας που πρόκειται να στεγάσει το μουσείο του Επιμελητηρίου όπως και πολλά από τα αντικείμενα, ιστορικής αξίας τα περισσότερα, που πρόκειται να εκτεθούν στο μουσείο.

Η ανευθυνότητα της δημοτικής επιχείρησης που υποχρεούται να σπεύδει, όποτε είναι αναγκαίο, για να προστατέψει τις περιουσίες των δημοτών της, είναι τουλάχιστον εξοργιστική.

Το Επιμελητήριο θα απαιτήσει τη νόμιμη αποζημίωση σεβόμενο τις συνδρομές των μελών του δια των οποίων χρηματοδοτεί τη δημιουργία του μουσείου.

Ένα μουσείο το οποίο εδώ και μήνες στήνεται με επίπονη εργασία και ιδιαίτερη φροντίδα και με αρχικό σχεδιασμό να εγκαινιαστεί σε περίπου δύο μήνες, καθώς μέχρι χθες βρισκόταν στην τελική ευθεία των εργασιών του.

Η προχειρότητα και ο ερασιτεχνισμός με τον οποίο κάποιοι μας αντιμετωπίζουν δεν μπορεί να μείνει στο απυρόβλητο.

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ