Μενού Κλείσιμο

Επιμελητήριο Πιερίας –Πέντε προτάσεις για την στήριξη των Τουριστικών Γραφείων

Την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των Τουριστικών Γραφείων, επισημαίνει με επιστολή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Στην επιστολή του ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, καταθέτει στοχευμένες προτάσεις για την ουσιαστική στήριξη των Τουριστικών Γραφείων και των Τουριστικών Επιχειρήσεων Οδικών Μεταφορών προτείνοντας μια σειρά μέτρων που θα βοηθήσουν στην επιβίωση του κλάδου, ο οποίος έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα το Επιμελητήριο Πιερίας προτείνει στους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης:

-Έκτακτη ειδική επιχορήγηση, προκειμένου να επιτευχθεί η ομαλή  επιχειρηματική τους επανεκκίνηση.

-Πληρότητα 100% των τουριστικών λεωφορείων. Είναι τουλάχιστον περίεργο η πληρότητα των αεροσκαφών να είναι σε ποσοστό 100%, ενώ στα τουριστικά λεωφορεία να έχει περιοριστεί σε ποσοστό 50%.

-Μείωση του ΦΠΑ από 24% στο 13%.

-Μείωση των σχετικών τελών κυκλοφορίας από 600 ευρώ σε 300 ευρώ.

-Πάγωμα των οφειλών τους προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες και τους    Ασφαλιστικούς φορείς, μέχρι την επαναφορά μας στην κανονικότητα. 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Όπως είναι γνωστό, η πανδημία COVID-19 έπληξε και συνεχίζει να πλήττει σοβαρότατα τον κλάδο του Τουρισμού, ο οποίος αποτελεί κύριο πυλώνα της Ελληνικής Οικονομίας και βασικό διαμορφωτή του ΑΕΠ της χώρας μας.

Αναγνωρίζοντας τις εργώδης προσπάθειες της κυβέρνησης με στόχο την ελαχιστοποίηση των επικείμενων οικονομικών συνεπειών σε βάρος του κλάδου και κατ’επέκταση σε βάρος του συνόλου της οικονομίας, θεωρούμε επιμελητηριακό μας χρέος να θέσουμε υπόψη σας τα κάτωθι, προκειμένου να διευρυνθεί η παρεχόμενη προστασία των παραγωγών του Ελληνικού Τουριστικού Προϊόντος.

 Τα Τουριστικά Γραφεία και οι Τουριστικές Επιχειρήσεις Οδικών Μεταφορών είναι αναπόσπαστο μέρος της παροχής τουριστικών υπηρεσιών στη χώρα μας και σε περίπτωση εξόδου τους από την αγορά, λόγω ανήκεστης οικονομικής βλάβης, το τίμημα για τη βαρειά Εθνική Βιομηχανία του Τουρισμού θα είναι βαρύ.

 Συγκεκριμένα προτείνουμε τα εξής:

1) Έκτακτη ειδική επιχορήγηση, προκειμένου να επιτευχθεί η ομαλή  επιχειρηματική τους επανεκκίνηση.

2) Πληρότητα 100% των τουριστικών λεωφορείων. Είναι τουλάχιστον περίεργο η πληρότητα των αεροσκαφών να είναι σε ποσοστό 100%, ενώ στα τουριστικά λεωφορεία να έχει περιοριστεί σε ποσοστό 50%.

3) Μείωση του ΦΠΑ από 24% στο 13%.

4) Μείωση των σχετικών τελών κυκλοφορίας από 600 ευρώ σε 300 ευρώ.

5) Πάγωμα των οφειλών τους προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες και τους    Ασφαλιστικούς φορείς, μέχρι την επαναφορά μας στην κανονικότητα. 

 Εκτιμώντας ότι οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές και προς όφελος της οικονομίας μας, αναμένουμε την άμεση και θετική σας ανταπόκριση.

Ο Πρόεδρος

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου»

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ