Μενού Κλείσιμο

ΕΝΦΙΑ σε περισσότερες δόσεις – Νέες πρωτοβουλίες για την τόνωση της ρευστότητας ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τέσσερις ακόμα νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε σήμερα στην Βουλή «στην ώρα του πρωθυπουργού» για να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο ο Αλέξης Τσίπρας, με θέμα «Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία».

Το πρώτο μέτρο αφορά τη ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, η οποία ενισχύεται με ακόμα 200 εκατ. και μέχρι τέλη Ιουλίου θα καλύπτει το 60% εργοδοτικών εισφορών και αν χρειαστεί αυτή η επιδότηση θα επεκταθεί και για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

«Ερχόμαστε να βοηθήσουμε και ως προς την εξόφληση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων» είπε ο πρωθυπουργός. Οι οφειλές Μαρτίου ως Σεπτέμβριο, θα αποπληρωθούν σε 12 άτοκες δόσεις ή 24 δόσεις μειωμένου επιτοκίου από το 2021, ενώ απόφαση της κυβέρνησης είναι να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων για φόρο εισοδήματος και για ΕΝΦΙΑ. Για τα φυσικά πρόσωπα οι δόσεις θα γίνουν 8 και στόχος είναι, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, να διευκολυνθεί η ρευστότητα των φορολογούμενων. Για όσους δε, αποπληρώνουν εφάπαξ τις φετινές υποχρεώσεις, θα έχουν άμεση έκπτωση φόρου 2%.

«Από το μέτωπο της υγείας περνάμε στον αγώνα για την Οικονομία», τόνισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή για την ασφάλειά μας. «Πρώτο μας μέλημα η στήριξη της εργασίας, η στήριξη εργαζόμενων και επιχειρήσεων. Δίνουμε έτσι στις εποχές το νόημα που απαιτεί το εθνικό συμφέρον», είπε χαρακτηριστικά.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ