Μενού Κλείσιμο

Δημήτρης Κουτσούμπας: Η ΝΔ ήρθε με φόρα να κάνει πράξη τα «θέλω» των λίγων

Σε εκδήλωση που πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία η Κομματική Οργάνωση Ανατ. Ολύμπου του ΚΚΕ στη Λεπτοκαρυά, μίλησε το Σάββατο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η ΝΔ ήρθε με φόρα να κάνει πράξη τα «θέλω» των λίγων», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας, εξαπολύοντας πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας που «απελευθερωμένη και με λυμένα τα χέρια, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε μία ιδιαίτερη βρώμικη δουλειά τα προηγούμενα 4μιση χρόνια, σάρωσε εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, απογείωσε την εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

Συνεχίζοντας την κριτική του, σημείωσε πως το ΚΚΕ δεν περίμενε να φτάσει ο Δεκέμβρης για να δει πού το πάει η κυβέρνηση. «Αλλά τώρα, πρέπει να σημάνουμε συναγερμό μπροστά στην πλήρη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων, που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Πάνε να τελειώσουν οριστικά και αμετάκλητα έστω και με το όποιο δείγμα προστασίας υπήρχε για τους εργαζόμενους. Να τελειώσουνε ακόμα και με τα πενιχρά δικαιώματα στην υγεία και στην πρόνοια που διασφαλίζονταν μέχρι τώρα.

Η κυβέρνηση έρχεται να κάνει πράξη τα πιο τρελά όνειρα της ΕΕ και της εργοδοσίας, μετατρέποντας την κοινωνική ασφάλιση σε «ατομική υπόθεση»», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, για μια ακόμη φορά υπογράμμισε την ανάγκη «να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στην επικίνδυνη, όπως την χαρακτήρισε, συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας των ΗΠΑ και της Ελλάδας. «Για την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις. Για να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στην χώρα μας. Για να μην μεταφερθούν στον Άραξο ή αλλού πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ. Για να επιστρέψουν εδώ και τώρα όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε αποστολές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ εκτός συνόρων. Για να σταματήσουμε να πληρώνουμε 4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ. Για να γίνει ο λαός μας αφέντης στον τόπο του»

Να σημειωθεί πως το απόγευμα του Σαββάτου μέλη και φίλοι του ΚΚΕ υποδέχτηκαν τον κ. Κουτσούμπα σε καφέ στον Πλαταμώνα. Ως επικεφαλής πολυμελούς κλιμακίου συνομίλησε μαζί τους για αρκετή ώρα, ενώ του προσφέρθηκε η έκδοση «Στα Κάστρα του Αγώνα» η οποία αναφέρεται στην ιστορία του λαϊκού κινήματος στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πιερία, το πρωί της Κυριακής επισκέφτηκε  τον Νέο Παντελεήμονα καθώς και τον παραδοσιακό οικισμό του παλιού Παντελεήμονα.

Ο Δ. Κουτσούμπας περιηγήθηκε στα γραφικά σοκάκια του οικισμού που εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες με την ομορφιά τους και συνομίλησε με κατοίκους του, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν θερμά, προσφέροντάς του τοπικά παραδοσιακά εδέσματα.

Ένα βασικό ζήτημα που έθεσαν κάτοικοι του οικισμού είναι η ανεξήγητη «εξαφάνισή» του από τη νέα Εθνική Οδό, καθώς καμία ταμπέλα δεν αναφέρεται στον οικισμό, για να κατευθύνει όσους ενδιαφέρονται να τον επισκεφτούν.

Ο Γ. Ταντής, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέου Παντελεήμονα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», έχει απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς, ωστόσο, παρά τις υποσχέσεις δύο χρόνια τώρα, παρατηρείται αδικαιολόγητη απροθυμία ικανοποίησης του απλού αυτού αιτήματος.

Το ίδιο ισχύει και για το αποχετευτικό του χωριού, ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον οικισμό, ο οποίος φιλοξενεί μάλιστα πάρα πολλούς επισκέπτες, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ