Μενού Κλείσιμο

ΔΕΥΑΚ – Υποδειγματική η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Κατερίνης – Συνεχείς οι έλεγχοι

Υποδειγματική η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού της Κατερίνης και εξαιρετικά τα αποτελέσματα ελέγχων, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η ΔΕΥΑ Κατερίνης από τις συνεχείς δειγματοληψίες. Συνεχείς και οι παρεμβάσεις βελτίωσης των χώρων, αλλά και του εξοπλισμού της μονάδας.

Όπως αναφέρει σε ενημερωτικό της σημείωμα η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κατερίνης, σε αποψίλωση χόρτων και ευπρεπισμό στο σύνολο του περιβάλλοντος χώρου των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) προχώρησαν συνεργεία της Επιχείρησης κατά το Σαββατοκύριακο. Ειδικότερα συνεργείο με κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό ανέλαβε αφενός την κοπή των χόρτων, θάμνων και ποών και αφετέρου την συσσώρευση και την αποκομιδή των απορριμμάτων που προέκυψαν.

Οι εγκαταστάσεις της Ε.Ε.Λ. είναι πλέον καθόλα έτοιμες και προστατευμένες έναντι της αντιπυρικής περιόδου, ενώ παράλληλα διασφαλίζεται και η ασφάλεια του εργατοϋπαλληλικού προσωπικού έναντι ερπετών και φιδιών.

Εξάλλου, με εντολή του δημάρχου Κατερίνης τη Δευτέρα, τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας και της ΔΕΥΑΚ προχωρούν σε ασφαλτόστρωση του δρόμου για την ομαλή πρόσβαση στις εγκαταστάσεις.

Πέρα από την αισθητική βελτίωση και καλλωπισμό του περιβάλλοντος χώρου των εγκαταστάσεων της Ε.Ε.Λ. Κατερίνης διαρκής είναι η παρακολούθηση των  προϊόντων της εξόδου της εγκατάστασης. Συγκεκριμένα αυτόματα μηχανήματα λαμβάνουν δείγματα των προϊόντων της εξόδου και ενημερώνουν άμεσα για την τήρηση των συγκεντρώσεων των στοιχείων.

Παράλληλα, προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. κάνει περαιτέρω μετρήσεις με σκοπό την διαρκή εναρμόνιση των εξερχομένων προϊόντων στα προβλεπόμενα όρια που έχουν καθοριστεί από την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προς τον τελικό αποδέκτη. Μέχρι στιγμής αποδεικνύεται υποδειγματική η λειτουργία και εξαιρετικά τα αποτελέσματα ελέγχων.

«Συνεπώς η εύρυθμη λειτουργία του Βιολογικού Σταθμού Κατερίνης είναι εξασφαλισμένη και αποδεικνύεται και με σειρά αποτελεσμάτων αναλύσεων των αποβλήτων από το πιστοποιημένο συνεργαζόμενο εξωτερικό εργαστήριο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Επιχείρησης Στέργιος Μπουσνάκης

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ