Μενού Κλείσιμο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Στον «αέρα» ηλικιωμένοι (χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο) ακόμη και για φάρμακα χρόνιων παθήσεων

Ακυρώνονται ραντεβού και δεν μας προτείνουν λύσεις, αναφέρουν σε επιστολή τους στην eptanews.gr. Προφανώς το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την Κατερίνη και για αυτό θα πρέπει να δοθεί άμεσα λύση, υπογραμμίζουν

Εντολή να ακυρωθούν όλα τα ραντεβού έχει δοθεί από τους υπευθύνους του Κέντρου Υγείας, λόγω των έκτακτων μέτρων πρόληψης του κορονοϊού με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς φάρμακα συμπολίτες μας. Αυτό αναφέρουν συμπολίτες μας οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες επικοινωνούν με το eptanews.gr.

Η εφαρμογή των μέτρων απαγόρευσης, έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα (σε ηλικιωμένους κυρίως συμπολίτες μας), οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία και ούτε μπορούν να διεκπεραιώσουν τη νέα διαδικασία συνταγογράφησης που έχει θεσπίσει το Υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί εντολή από τους υπεύθυνους του Κέντρου Υγείας Κατερίνης να ακυρωθούν όλα τα ραντεβού «και πλέον επικρατεί ένα χάος», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

«Έδωσαν εντολή να ακυρωθούν όλα τα ραντεβού μέρες τώρα, χωρίς να κατευθύνουν τον κόσμο, με αποτέλεσμα ο πολίτης να μη μπορεί να γράψει φάρμακα ακόμη και χρόνιων παθήσεων», αναφέρουν. «Σκεφτείτε ότι υπάρχουν ηλικιωμένοι που δεν έχουν κανέναν να τους βοηθήσει και φυσικά ούτε έχουν γνώση υπολογιστή για τις άυλες συνταγές. Το πρόβλημα όμως παραμένει», αναφέρει χαρακτηριστικά το e-mail που έστειλε συμπολίτης μας.

Δυστυχώς, από το Κέντρο Υγείας δεν προτείνεται εναλλακτική λύση για αυτούς τους ανθρώπους, αφού πλέον η πρόσβαση προς αυτό είναι «απαγορευμένη» ενώ προτεραιότητα δίνεται μόνο σε έκτακτα περιστατικά και αφού προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία.

«Τελευταία μας ελπίδα για να μην μείνουμε χωρίς φάρμακα είναι η βοήθεια από τον Δήμο ή από κάποια άλλη υπηρεσία, που ίσως μπορεί να αναλάβει τη διεκπεραίωση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για όλους αυτούς τους ηλικιωμένους που δεν έχουν την δυνατότητα να ακολουθήσουν τη νέα διαδικασία», υπογραμμίζουν.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ