Μενού Κλείσιμο

Απάντηση Καραμανλή για την αντιπλημμυρική προστασία του Πέλεκα: «…δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά μας»

Οι αρμοδιότητες για την αντιπλημμυρική προστασία των ρεμάτων έχουν μεταβιβαστεί στις Περιφέρειες, απαντά ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, σε σχετική ερώτηση τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για τον Πέλεκα

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας «ρίχνει το μπαλάκι» της ενημέρωσης ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής, σχετικά με την αντιπλημμυρική προστασία του Πέλεκα. Για τον Υπουργό Υποδομών χρειάστηκαν (μόλις) 86 λέξεις για να απαντήσει στους βουλευτές Μπέττυ Σκούφα, Θεοδώρα Αυγέρη και Χρήστο Γιαννούλη, πως αρμόδια για να απαντήσει στα 12 σκέλη της ερώτησής τους, είναι αποκλειστικά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Ερώτησης, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τις και τον κ.κ. Βουλευτές ότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, μετά και την εφαρμογή του ΠΔ 109/2014 (ΦΕΚ 176 Α’) περί “Οργανισμού του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων”, όπως διατηρήθηκε και στο ΠΔ 123/2017 (ΦΕΚ 151 Α’) νέο “Οργανισμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών”, δεν εμπλέκονται πλέον σε έργα και μελέτες που οι αρμοδιότητές τους μεταβιβάστηκαν με τον Ν.3852/2010, στις Περιφέρειες της Χώρας. Ως εκ τούτου, το θιγόμενο θέμα δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά μας» απαντάει ο κ. Καραμανλής.

Πλέον οι όποιες απαντήσεις για το τι γίνεται (ή δεν γίνεται) στον Πέλεκα οι τρεις βουλευτές θα πρέπει να τις αναζητήσουν στην Περιφέρεια η οποία –σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών- φέρει εξολοκλήρου την ευθύνη για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στο κείμενο της ερώτησής τους σημείωναν για την περιοχή πως «Επτά κατοικίες, ένα δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου και μια αγροτική αποθήκη, βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, καθώς ήδη από τις καταιγίδες του Νοεμβρίου του έτους 2017, το έδαφος εμπρός και κάτω από αυτά έχει υποχωρήσει από την ορμή του ρέματος, οι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι εμπρός από τα σπίτια αυτά έχουν κατακερματισθεί και μερικώς έχουν καταρρεύσει προς την κοίτη του ποταμού, προμηνύοντας την επόμενη κατάρρευση, οσονούπω.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ