Μενού Κλείσιμο

Άννα Μάνη – Υποστελεχωμένο το Υποθηκοφυλακείο και το Κτηματολογικό Γραφείο Κατερίνης -Επιστολή στους Υπουργούς Δικαιοσύνης και ΥΠΕΚΑ

Το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογικού Γραφείου Κατερίνης, επισημαίνει σε επιστολή που έστειλε προς τους αρμόδιους υπουργούς η βουλευτής Άννα Μάνη.

Η βουλευτής Πιερίας, καλεί τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Περιβάλλοντος, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση των δύο υπηρεσιών με επιπλέον προσωπικό ώστε να εκλείψει η ταλαιπωρία των συναλλασσόμενων πολιτών και δικηγόρων

Αναλυτικά στην επιστολή της η κ. Μάνη αναφέρει:

Κύριοι Υπουργοί,

Με την παρούσα σας ενημερώνω για το σημαντικό πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Υποθηκοφυλακείο και το Κτηματολογικό Γραφείο Κατερίνης.

Η έλλειψη του αναγκαίου προσωπικού επιφέρει μεγάλες καθυστερήσεις στη μεταγραφή και την καταχώριση αντίστοιχα των εγγραπτέων πράξεων (συμβολαίων, δικαστικών αποφάσεων, αγωγών κτλ.), με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα όλοι οι συναλλασσόμενοι, πολίτες και δικηγόροι.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι στο Υποθηκοφυλακείο και στο Κτηματολογικό Γραφείο Κατερίνης αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στον ολοένα αυξανόμενο όγκο εργασίας, κάτι που έχει δυσμενέστατες συνέπειες στις συναλλαγές, την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και στα δημόσια έσοδα.

Κατόπιν των ανωτέρω ευελπιστώ στη θετική σας ανταπόκριση για την περαιτέρω ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογικού Γραφείου Κατερίνης και την επίλυση κατά το δυνατόν των υφιστάμενων προβλημάτων που σας προανέφερα», καταλήγει στην επιστολή της η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ