Μενού Κλείσιμο

«Ανάσα» για τον Δήμο Κατερίνης – Έως και 40 εκατομμύρια ευρώ θα «μοιραστούν» οι δήμοι

Νομοθετική πρωτοβουλία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δήμων

 

Έως και 40 εκατομμύρια ευρώ θα «μοιραστούν» οι δήμοι για την τακτοποίηση των ληξιπροθεσμών τους οφειλών, με νομοθετική ρύθμιση την οποία χαρακτήρισε «ανάσα για το Δήμο Κατερίνης», ο Κώστας Κουκοδήμος

 

Αίτημα πολλών δήμων της χώρας, μεταξύ των οποίων και του Δήμου Κατερίνης, το οποίο είχε μεταφέρει στην πρόσφατη συνάντηση του με τον Υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ικανοποιείται με τροπολογία που εντάχθηκε στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων.

 

Ειδικότερα, εξασφαλίζονται έως σαράντα εκατομμύρια ευρώ για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών, από δικαστικές αποφάσεις. Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς ο Δήμος Κατερίνης σε καθημερινή, σχεδόν, βάση, καλείται να εκτελέσει τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που  εκτοξεύουν το ύψος του χρέους και κατ’ επέκταση τον ήδη βεβαρημένο προϋπολογισμό.

Ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς και τις θερμές του ευχαριστίες στην ηγεσία του Υπουργείου που κατανόησε τη δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί δήμοι και δυστυχώς μεταξύ αυτών ο Δήμος Κατερίνης, αφού με τη ρύθμιση παρέχεται η δυνατότητα να καλυφθεί ένα μεγάλο κομμάτι των τελεσίδικων αποφάσεων.

«Η οικονομική κατάσταση στα ταμεία του Δήμου Κατερίνης είναι εξαιρετικά δυσχερής και αυτές οι δικαστικές αποφάσεις δημιουργούν ένα πρόσθετο βάρος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Κουκοδήμος, ενώ όπως επισήμανε: «Αποτελεί αν μη τι άλλο “ανάσα” και ελπίζουμε να ακολουθήσουν νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα διευκολύνουν την εξυγίανση του Δήμου μας».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ