Μενού Κλείσιμο

Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ.Ε. Κατερίνης – Καμία συμμετοχή σε κινητοποιήσεις «ανώνυμων γονέων» με αμφισβητούμενα κίνητρα

Ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν συμμετέχει σε καμία κινητοποίηση «ανώνυμων γονέων» με αμφισβητούμενα κίνητρα, εξέδωσε η Ένωση Γονέων Συλλόγων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Ενοτήτων Κατερίνης. Αφορμή το υποτίθεται «Πανελλήνιο Κάλεσμα Γονέων» για συγκέντρωση γονέων στην Κατερίνη, ενάντια στη χρήση προστατευτικής μάσκας από τους μαθητές.

«Η Ένωση, συνομιλεί μόνο με θεσμικούς φορείς της εκπαίδευσης και σε καμία περίπτωση δεν συμμετέχει σε εκδηλώσεις που οι διοργανωτές είναι ανώνυμοι και τα κίνητρά τους αμφισβητούμενα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι στην παρούσα φάση επικεντρώνει στο πώς τα σχολεία θα λειτουργήσουν με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.

Στην ίδια ανακοίνωση η Ε.Γο.Κ.Δ.Ε.Κ., υπογραμμίζει ότι συντάσσεται πλήρως με τα αιτήματα που περιλαμβάνει το πρόσφατο ψήφισμα της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων των Δ.Ε. Κατερίνης, συντάσσεται πλήρως με τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων & Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας στην διεκδίκηση όλων εκείνων των προϋποθέσεων που θα διασφαλίσουν σε μέγιστο βαθμό την ασφάλεια και υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, διαβεβαιώνουμε πως μαζί με το σύνολο της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικούς, βοηθητικό προσωπικό και μαθητές), θα είμαστε παρόντες για να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας, έχοντας πλήρη επίγνωση των δικαιωμάτων, αλλά και των υποχρεώσεών μας, έναντι των παιδιών μας.

Η Ένωση συνομιλεί μόνο με θεσμικούς φορείς και όχι με ανώνυμες ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ως Ένωση που εκπροσωπεί τους Συλλόγους Γονέων, οφείλουμε να πάρουμε θέση και για τα «ανώνυμα καλέσματα» διαφόρων ομάδων (κυρίως μέσων κοινωνικής δικτύωσης) σε εκδηλώσεις, διαμαρτυρίες ή συγκεντρώσεις που αντί να βοηθούν, αποπροσανατολίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα από την πραγματικότητα.

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε αποδέκτες προσκλήσεων από «ομάδες γονιών» οι οποίες καλούν σε συγκέντρωση (ακόμη και στην Κατερίνη) γονείς, που αντιτίθενται στην χρήση προστατευτικής μάσκας από τα παιδιά τους.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας και όλους τους γονείς των μαθητών των σχολείων του Δήμου μας, πως οι συγκεκριμένες «κινητοποιήσεις» οι οποίες στηρίζονται σε αμφισβητούμενα επιστημονικά κριτήρια, δεν σχετίζονται σε καμία περίπτωση με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Ενοτήτων Κατερίνης και σαφώς δεν διοργανώνονται από αυτήν, όπως «εντέχνως και παραπλανητικά» επιχειρούν κάποιοι να διαρρεύσουν.

Η Ένωση, συνομιλεί μόνο με θεσμικούς φορείς της εκπαίδευσης και σε καμία περίπτωση δεν συμμετέχει σε εκδηλώσεις που οι διοργανωτές είναι ανώνυμοι και τα κίνητρά τους αμφισβητούμενα.

Στην παρούσα φάση, επικεντρώνουμε στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, και στο πώς τα σχολεία μας θα είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές με δεδομένο τις νέες υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν, και από αυτήν την πορεία, δεν θα μας βγάλει κανένα ψευδεπίγραφο «κίνημα».

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ