Μενού Κλείσιμο

Ζητείται ηγέτης…

Ο Θεοφάνης Μαλκίδης στη Σχολή Γονέων Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

Διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι το τέλος, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η δεύτερη εκδήλωση της Σχολής Γονέων Κατερίνης για τη φετινή χρονιά 2017-2018 στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης. Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Θεοφάνης Μαλκίδης, Δρ. Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και το θέμα της ομιλίας του ήταν «Ζητείται ηγέτης…Η περίπτωση Καποδίστρια».

Ο κ. Μαλκίδης έθιξε θέματα που αφορούσαν τόσο τον μεγάλο Έλληνα Κυβερνήτη Ι. Καποδίστρια, όσο και άλλα ζητήματα πολιτικής και οικονομίας της Ελλάδας του τότε και του σήμερα καθώς και το θέμα των μειονοτήτων. Με παρρησία ανέλυσε όλα τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν σε αυτό το κομμάτι της Ιστορίας, ξεκινώντας την ομιλία του με τους στίχους του Σεφέρη : «Δεν έχω κανέναν πολιτικό δεσμό. Μπορώ να μιλώ χωρίς φόβο και χωρίς πάθος.»
Κι έτσι ακριβώς μίλησε, αβίαστα και ελεύθερα, κατέθεσε τις σκέψεις του, τους προβληματισμούς του και γέννησε ερωτήματα που συζήτησε στο τέλος της ομιλίας του με το κοινό. Ένα από τα συμπεράσματα της ομιλίας του είναι ότι οι μεγάλοι ηγέτες, όπως ο Καποδίστριας, είναι άνθρωποι απλοί, δοτικοί, με διάθεση προσφοράς κι αυτοθυσίας για την Πατρίδα και είναι άδικο και κρίμα να πέφτουν θύματα προδοσίας και εμπάθειας. Ο πραγματικός Ηγέτης πάνω από όλα κι από όλους βάζει το συμφέρον της πατρίδας του και το υπερασπίζεται μέχρι τέλους με αυταπάρνηση.
Ο κ. Μαλκίδης, ολοκλήρωσε την ομιλία του δίνοντας προεκτάσεις στο σήμερα, όπου η χώρα μας αναζητά έναν αληθινό Ηγέτη, βουλιάζει και ψάχνει ένα σωσίβιο. Άλλωστε η Ιστορία διδάσκει ότι η Ελλάδα πάντα θα αγωνίζεται και θα τα καταφέρνει. Γιατί όπως πολύ σωστά και διαχρονικά είπε ο Υψηλάντης το 1826 «οι Έλληνες έχουν πληρώσει πολύ ακριβά την ελευθερία τους για να την πουλήσουν τόσο φθηνά στον πρώτο τυχόντα»
Η εκδήλωση έγινε σε Συνδιοργάνωση με την εταιρεία Κωνσταντόπουλος Α.Ε. και το αναμνηστικό της εκδήλωσης έδωσε στον ομιλητή ο πρ. Υπουργός κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος
Η Επόμενη εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου με ομιλητή τον γνωστό Δημοσιογράφο κ. Παντελή Σαββίδη και θέμα: «Τα Μ.Μ.Ε. στην Ελλάδα».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ