Μενού Κλείσιμο

Χρώματα και εντυπωσιακοί μουσικοχορευτικοί ρυθμοί στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης

Παρέλαση χρωμάτων!

Mουσικές παραδόσεις, χοροί και τραγούδια έξι χωρών έσμιξαν σε μία μεγάλη γέφυρα φιλίας – επικοινωνίας των λαών, μία γιορτή του λαϊκού πολιτισμού στo 6o Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης του Δήμου Κατερίνης το βράδυ του Σαββάτου, στην Τ.Κ. Παραλίας. Τις εκδηλώσεις, τις οποίες διοργάνωσαν ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), παρακολούθησε πλήθος κατοίκων και επισκεπτών.

Ειδικότερα, μετά την παρέλαση στον πεζόδρομο 200 και πλέον χορευτών και μουσικών, οι οποίοι, ενθουσίασαν με το κέφι τους, ακολούθησε το κυρίως μέρος της γιορτής, στην κατάμεστη πλατεία της περιοχής, δίπλα από τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής. Παράλληλα, με τις πανέμορφες φορεσιές τους και τα εντυπωσιακά κοστούμια γέμισαν την Παραλία με ιδιαίτερους ρυθμούς και μελωδίες, με χρώμα παράδοσης του τόπου τους.

Πιο συγκεκριμένα, τα μουσικοχορευτικά σχήματα των εξής χωρών: Folk dancing group «BIZE» Babite secondary school/LATVIA, GALA KÜLTÜR SANAT GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ Bursa/TURKEY, Nrutyam Universal PerformingArt/INDIA,Collective folk instrumental music «CIMBRISOR»/MOLDAVIA, ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ/GREECE παρουσίασαν αντιπροσωπευτικούς χορούς της πατρίδας τους, ενώ απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Όπως επισημάνθηκε κατά την έναρξη της εκδήλωσης «Το φεστιβάλ παράδοσης συνιστά πολιτιστικό γεγονός για την περιοχή μας, το οποίο θέτει στο επίκεντρο τον λαϊκό πολιτισμό με ιδιαίτερη – όπως και φέτος αποδεικνύεται – απήχηση στο κοινό».

Συμβολικά αναμνηστικά δώρα με το έμβλημα του Δήμου Κατερίνης και του ΟΠΠΑΠ δόθηκαν σε όλες τις αποστολές από τους διοργανωτές, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον Ερυθρό Σταυρό για τις πολύτιμες υπηρεσίες του, καθώς και όλους τους εθελοντές και συντελεστές, οι οποίοι συνέβαλαν στην ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση.

Ενημέρωση από την εβδομαδιαία εφημερίδα Επτά. Τα νέα της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

Ακολουθήστε μας:
FB: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία
YouTube: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία

Instagram: efimerides_epta_politeia

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ