Μενού Κλείσιμο

Χορός, τραγούδι και ευχές

Ετήσιος χορός του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας «Ο Κατσαντώνης»

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας «Ο Κατσαντώνη» ο οποίος φιλοξενήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων «Θέαμα» στην πόλη της Κατερίνης.

Σύμφωνα με το ΔΣ του Συλλόγου «Όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πραγματικά γνήσιο παραδοσιακό Σαρακατσάνικο γλέντι, υπό τους ήχους εξαιρετικής παραδοσιακής ορχήστρας, που μας ταξίδεψε μουσικά στο χρόνο αναπολώντας μνήμες.
Τα παιδικά χορευτικά τμήματα του συλλόγου έδωσαν το έναυσμα. Τα παιδιά «του έδωσαν και κατάλαβε» κάτι που δείχνει και την άρτια δουλειά που γίνεται από τον χοροδιδάσκαλο του συλλόγου Γιώργο Τσακνάκη τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.
Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του συλλόγου Γρηγόρης Λέφας καλωσόρισε τους καλεσμένους, έκανε ένα απολογισμό των δράσεων του συλλόγου, αναφέρθηκε στις σημαντικότερες δράσεις, που έχουν δρομολογηθεί για το 2019 και ευελπιστώντας σε μια νέα εποχή ανάπτυξης έκλεισε τον λόγο του ευχόμενος καλή χρονιά σε όλους με υγεία και επιτυχίες στον σύλλογο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ κ. Μουτσιάνας Γεώργιος συνοδευόμενος από μέλη του Δ.Σ της ομοσπονδίας. Ο κ. Μουτσιάνας δήλωσε την αμέριστη στήριξη στο σύλλογο και την προσπάθεια που γίνεται από κοινού για την έκδοση των Σαρακατσάνικων παραμυθιών αλλά και μια σειρά από άλλες δράσεις.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, στο χαιρετισμό της επανέλαβε την στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας στην από κοινού προσπάθεια του συλλόγου με την Π.Ο.Σ.Σ για την έκδοση για πρώτη φορά των σαρακατσάνικων παραμυθιών, αλλά και των λοιπών δράσεων του συλλόγου.
Ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου κ. Δημόπουλος, δεσμεύθηκε για την συνέχιση των εργασιών ανάπλασης του παραδοσιακού οικισμού του συλλόγου, ενώ ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης Θεόδωρος Παυλίδης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Κατερίνης, συνεχάρη τον συλλόγο για τις ποικίλες δράσεις που αναλαμβάνει.»
Το ΔΣ του συλλόγου, ευχαρίστησε τους χορευτές του για την αξιοπρεπέστατη παρουσία τους, αλλά και τα μέλη του συλλόγου για την προσπάθεια που κατέβαλαν στην όλη προετοιμασία για την διοργάνωση της!
Τέλος, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους επαγγελματίες χορηγούς και τους δωροθέτες για τη συνεχόμενη υποστήριξή τους σε κάθε προσπάθεια του συλλόγου και ειδικά τους μεγάλους χορηγούς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ