Μενού Κλείσιμο

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Μητρόπολης

Με στόχο τη διάδοση της παραδοσιακής μουσικής

 

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στο πλαίσιο της εκκλησιαστικής της διακονίας με την πρωτοβουλία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  κ. Γεωργίου, ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω». 

 

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου (6μ.μ.) με Αγιασμό στη Βαρνάβειο Βιβλιοθήκη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής από Δευτέρα έως και Παρασκευή, κατά τις απογευματινές ώρες 6-9, στη Βαρνάβειο Βιβλιοθήκη.

Σκοπός και στόχος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής είναι η καλλιέργεια του πατροπαράδοτου εκκλησιαστικού ήθους και της αγάπης των σπουδαστών προς την εκκλησιαστική μουσική, η ανάδειξη νέων ιεροψαλτών και η δημιουργία βυζαντινών χορών που θα κοσμούν τα αναλόγια των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίσης, το ενδιαφέρον της Σχολής στρέφεται στη διατήρηση και διάδοση της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη διάσωση και ανάδειξη αυτού του είδους μουσικής.

Στη Σχολή λειτουργούν εκτός από τα τμήματα της βυζαντινής μουσικής και των παραδοσιακών μουσικών οργάνων και τμήμα Δημοτικού Τραγουδιού.

Επιπλέον φέτος θα λειτουργήσουν πρόγραμμα Μουσικοκινητικής για μαθητές Δημοτικού, Εργαστήριο Μουσικής Δημιουργίας και Μουσικά Σύνολα Παραδοσιακών Οργάνων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλ.:  23510 77808 και 6974797105 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: maistord@gmail.com.

 

 

 

 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ