Μενού Κλείσιμο

Τολμηρή και ενδιαφέρουσα θεατρική προσέγγιση

Παρουσιάστηκε η παράσταση «Ματωμένος γάμος» από το Θέατρο Commedia στο Λιτόχωρο

Μία ενδιαφέρουσα θεατρική προσέγγιση του λογοτεχνικού αριστουργήματος «Ματωμένος Γάμος» από το θεατρικό εργαστήρι Commedia του Θανάση Μαργαρίτη, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο ανοικτό θεατράκι του Λιτοχώρου.

Ήταν μία πραγματικά τολμηρή προσπάθεια από την πλευρά του σκηνοθέτη και ηθοποιού Θανάση Μαργαρίτη να καταπιαστεί με ένα από τα σημαντικότερα έργα της ευρωπαϊκής δραματουργίας, αξιοποιώντας μάλιστα, σε ρόλους πρωταγωνιστικούς, εκκολαπτόμενους ηθοποιούς με αξιοζήλευτο ταλέντο από τα εφηβικά τμήματα του θεατρικού του εργαστηρίου.

Η παρόρμηση και το πάθος που διατρέχει-ούτως ή άλλως-το αριστουργηματικό κείμενο του Ισπανού συγγραφέα Φ. Γκ. Λόρκα ήταν στοιχεια που αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης η οποία απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου στρατηγικά επιθυμεί να στηρίζει προσπάθειες τοπικών θιάσων που τολμούν και αναδεικνύουν τέτοιας εμβέλειας θεατρικά κείμενα. Μία τέτοια προσπάθεια ήταν και χθεσινή του Θανάση Μαργαρίτη ο οποίος, μετά την παράσταση, ευχαρίστησε το Δ.Σ του ΟΡ.ΦΕ.Ο και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Γ. Χανδόλια για τη διαχρονική στήριξη στις προσπάθειές του.

Στην παράσταση έπαιξαν οι:

Τερέζα Ευγενίδου, Θανάσης Μαργαρίτης, Εύη Καζατσίδου, Βασίλης Κουιμτζίδης,

Βάλια Βατζόλα, Γιώργος Σατιλμής,  Σταυρούλα Ηλιοπούλου, Κατερίνα Κοτσαφτίκη,

Ελπίδα Κατσάνη, Κλειώ Γκολέμα, Αθανασία Λογύρου, Σοφία Συμεωνίδου, Βάλια Λάμπρου, Μαρία Ζαπουνίδου, Δωροθέα Γκουρμάνου, Ζαχαρένια Μαργαρίτη, Κατερίνα Μισαηλίδου.

Μουσική: Ελπίδα Κατσάνη/ Σκηνικά – κοστούμια: Ειρήνη Τζέκου/ Ήχος-Φώτα:  Σωτήρης Κουτσουράς/ Σκηνοθεσία: Θανάσης  Μαργαρίτης

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ