Μενού Κλείσιμο

Το Υπουργείο Πολιτισμού επιχορηγεί πρόταση της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ. Κατερίνης

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού η πρόταση που κατέθεσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κατερίνης (ΔΗΚΕΔΗΚ) στα τέλη Μαρτίου,  για επιχορήγηση μέσω του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την πρόσκληση με θέμα «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επιχορήγηση ή/και αιγίδα δράσεων και προγραμμάτων της καθολικής προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό».

Η πρόταση, η οποία επιχορηγείται με το ποσό των 8.000 ευρώ, τιτλοφορείται «Εικαστικό Εργαστήρι – Φύση και Τέχνη: Αλληλένδετες έννοιες» Τυπικά και Ειδικά σχολεία μαθαίνουν για τα φυτά και τις πεταλούδες του Ολύμπου και των Πιερίων μέσω της  τεχνικής του Γκράφιτι.

Σκοπός της δράσης είναι η επαφή, γνωριμία και εξοικείωση των εκπαιδευομένων με τον πολυδιάστατο ρόλο των Εικαστικών Τεχνών όπως εφαρμόζονται σε άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες καθώς και η χρησιμότητα και υλοποίηση εικαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε άτομα με αναπηρίες σε ατομικό και ομαδικό πλαίσιο, καθώς προκύπτουν σημαντικά οφέλη. Ενισχύονται οι αισθητηριακές εμπειρίες, αναδεικνύονται οι δεξιότητες, τα ταλέντα, η συμπεριφορά, η σχέση τους με άλλα άτομα καθώς και τα συναισθήματά τους.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ