Μενού Κλείσιμο

Το τραύμα

Η νέα αξιόλογη έκδοση της Φάνυς Κουντουριανού-Μανωλοπούλου

Η πολυγραφότατη συγγραφέας Φάνυ Κουντουριανού-Μανωλοπούλου δηλώνει παρών με το νέο της μυθιστόρημα «Το τραύμα» από τις εκδόσεις λεξίτυπον. Μάλιστα βραβευμένο με το Α΄ Βραβείο Μυθιστορήματος «Σικελιανά 2016».

Η ανήσυχη Κατερινιώτισσα δημιουργός εκφράζει στο σύγγραμμα της την αμείλικτη ιστορική πραγματικότητα των γεγονότων του 1919, μάλιστα με τραυματικό τρόπο όπως τον βίωσαν οι πρωταγωνιστές του πονήματος, οι απλοί άνθρωποι. Το δράμα αυτών των ανθρώπων το σκιαγραφεί με ιδιαίτερη μαστοριά, κρατώντας αμείωτο και αδιάλειπτο το ενδιαφέρον των αναγνωστών.
Επιγραμματικά στο οπισθόφυλλο η Φάνυ σημειώνει: « Στην αρχαία γη του βαθύστερνου Εύξεινου Πόντου, στην Αμισό, στην Τραπεζούντα, στα αγέρωχα Κολχικά βουνά, στη φημισμένη Έφεσο των αιώνων, στην Σμύρνη την ονειρεμένη και αξιοδάκρυτη, στο Αφιόν Καραχισάρ, στην Αλμυρά έρημο, στον Σαγγάριο ποταμό, στα βάθη της Ανατολής, αλλά και στην αρχόντισσα Θεσσαλονίκη διαδραματίζεται η ιστορία αυτή.
Μέσα στην μαινόμενη θύελλα που επιχειρεί να τους καταποντίσει, , οι άνθρωποι σε πείσμα
των καιρών ορθώνουν ανάστημα, ζουν, ερωτεύονται πλέρια, παντρεύονται, μάχονται παράφορα για τις αξίες που πιστεύουν και πρεσβεύουν, ή ακόμα απαντέχουν καρτερικά και πάντως όλοι τους καταξιώνουν την ύπαρξή τους.»
Η αξιόλογη από κάθε πλευρά έκδοση «Tο τραύμα» είναι ένα βιβλίο ύμνος στο δράμα του Ποντιακού Ελληνισμού. Καλοτάξιδο Φάνυ.
Η Φάνυ Κουντουριανού – Μανωλοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Κατερίνη. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Δίδαξε ως φιλόλογος σε δημόσια Λύκεια της Κατερίνης. Είναι παντρεμένη κι έχει δύο παιδιά.
Βραβεύθηκαν σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς πολλά διηγήματα της και τα εξής πέντε μυθιστορήματα: «Ίδε παρρησία λαλεί», «Ο γητευτής των ανθρώπων», «Οι πατριώτες». «Το τραύμα» και το ανέκδοτο «Μαναόνα Μαδαγασκάρη».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ