Μενού Κλείσιμο

«Το τελευταίο τσιγάρο» στον Πήγασο

Πρεμιέρα αύριο για το έργο του Αντώνη Κάλφα

Το θεατρικό του Αντώνη Κάλφα «Το τελευταίο τσιγάρο» κάνει πρεμιέρα αύριο Σάββατο στο θέατρο Πήγασος. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Χάρης Αμανατίδης.

Η Γεωργία Λαδογιάννη, γράφει για την παράσταση «Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Χάρης Αμανατίδης και η μουσικός Νατάσα Ιωαννίδου παρουσιάζουν  «Το τελευταίο τσιγάρο» που έγραψε ο Αντώνης Κάλφας. Πρόκειται για την πραγματική ιστορία της εκτέλεσης στην Κατερίνη του δρυανιστινού Ιωάννη Παπαδημητρίου. Ο λήσταρχος Παπαδημητρίου αφηγείται τη ζωή της πόλης – από τον μακεδονικό αγώνα μέχρι τις μέρες μας. Η αφήγηση διαθέτει λυρισμό, συμπάθεια για τον ήρωα αλλά ταυτόχρονα και κριτική στάση για όσα αρνητικά εντοπίζει στην πόλη και την περιοχή της.

Τον μονόλογο τον ακούμε να βγαίνει από το στόμα του νεαρού ληστή Ιωάννη Παπαδημητρίου, πριν την εκτέλεσή του, στα 1924,  καπνίζοντας το τελευταίο του τσιγάρο. Όμως η δική του φωνή περικλείει και όλες τις φωνές των ληστών της ορεσίβιας εξορίας. Στον ελάχιστο -και γι’ αυτό πολύτιμο – χρόνο τα λόγια του είναι δίκοπα· λόγια εξομολόγησης – αφήγησης της αποφασισμένης απείθειας – και απολογισμού – η παράδοση της ζωής μας στην συναισθηματική άπνοια. Τα τελευταία συνιστούν μια προβολή στο παρόν και στο μέλλον για τους θεατές του μονολόγου, ενώ τα πρώτα  είναι οι μικρές αστραπές που ανοίγουν όψεις στο σκοτεινό παρελθόν της πόλης της Κατερίνης.»

Το έργο θα ανεβαίνει στη σκηνή του Πήγασου, κάθε Σάββατο (9 μμ) και Κυριακή (8 μμ) έως τις 13 Μαΐου

Οι συντελεστές:

Σκηνοθεσία/Ερμηνεία: Χάρης Αμανατίδης Ζωντανή Μουσική: Νατάσα Ιωαννίδου Κοστούμια: Βέτα Χαΐλατζίδου Σκηνικά: Γιώργος Χαΐλατζίδης Φωτισμοί: Κώστας Παπουτσίδης Χειρισμός φώτων & ήχου: Κώστας Παπαδόπουλος Δημιουργία  Αφίσας: Σπύρος Τσιλιγγιρίδης Μακιγιάζ: Όλγα Παπανάκου

Τμές εισιτηρίων: Κανονικό  8  ευρώ  Εκπτωτικό: 5 ευρώ  (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων) και ομαδικό (πάνω από 10 άτομα).

Κρατήσεις θέσεων: Τηλέφωνο 23510.74371 Θέατρο Πήγασος: Αγ. Αικατερίνης 16 – Κατερίνη

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ