Μενού Κλείσιμο

«Το σύμπαν του Αϊνστάιν» στην Κατερίνη

Το έργο του Θανάση Θεολόγη «ανεβαίνει» στο Συνεδριακό Κέντρο

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, η ανθρώπινη βλακεία και το Σύμπαν, αν και για το Σύμπαν δεν είμαι σίγουρος».

Υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, παρουσιάζεται και στην Κατερίνη το έργο του Θανάση Θεολόγη «Το σύμπαν του Αϊνστάιν». Η παράσταση την οποία σκηνοθετεί επίσης ο Θανάσης Θεολόγης, θα παρουσιαστεί στο κοινό της Πιερίας την Τετάρτη 11 Απριλίου στις 8 το βράδυ

Αϊνστάιν…Ο Επιστήμονας, Ο Άνθρωπος και το Σύμπαν.
Η ιστορία του ανθρώπου που άλλαξε τον κόσμο και ανέτρεψε όλες τις συμβατικές γνώσεις γύρω από το σύμπαν.
Η ιστορία του ανθρώπου που καταφέρνει να μεταμορφωθεί από ένα δυσλεκτικό παιδί, σ’ ένα επαναστατημένο παλληκάρι… Από έναν εκκεντρικό επιστήμονα, σ’ ένα πνευματικό γκουρού.
Η ιστορία του ανθρώπου που καταφέρνει να διαβάσει τη σκέψη του δημιουργού του σύμπαντος και να ανατρέψει το σύμπαν του Νεύτωνα. Και όπως συνήθιζε να λέει ο ίδιος «δύο πράγματα είναι άπειρα, η ανθρώπινη βλακεία και το Σύμπαν, αν και για το Σύμπαν δεν είμαι σίγουρος».
Η ζωή του ήταν μοιρασμένη ανάμεσα στην πολιτική, τις γυναίκες και τις εξισώσεις. Βέβαια, η μεγάλη του ερωμένη ήταν η έρευνα, όπου μπορούσε να περνάει μέρες μαζί της και πάλι ο χρόνος να μην του φτάνει.
Βρισκόταν σε μόνιμη κατάσταση συναγερμού….. ένιωθε σαν άλογο που έπρεπε να τρέχει συνέχεια, κάπνιζε σαν τσιμινιέρα, κοιμόταν λίγο και έτρωγε χωρίς να σκέφτεται…. καθώς η φήμη του τον έκανε όλο και πιο «ανόητο».
Μία σύμπαν…. τικη κωμωδία, όπου αν ακολουθήσουμε τους κανόνες της αρχαίας τραγωδίας, η ζωή του είναι τα Χορικά, οι γυναίκες του η Παράβαση, το σύμπαν τα Επεισόδια και Έξοδος η έρευνα.
Κείμενο- Σκηνοθεσία: Θανάσης Θεολόγης Μουσική επιμέλεια: Νίκος Ροδίτης Σκηνικά- Κοστούμια: Κώστας Καυκαρίδης Περούκες: Γιώργος Σκένδρος Φωτογραφίες: MATH STUDIO Επιμέλεια αφίσας: Παναγιώτης Λοϊζίδης
Πρόσωπα Έργου:
Άλμπερτ Αϊνστάιν: Φυσικός νομπελίστας, Θανάσης Θεολόγης
Έντουαρντ Αϊνστάιν: Γιος του Άλμπερτ Αϊνστάιν, Μέμος Κοέν
Μιλέβα Μάριτς: Πρώτη σύζυγος του Άλμπερτ Αϊνστάιν, Αναστασία Γκολέμα
Μαξ Πλανκ: Φυσικός Νομπελίστας και Φίλος του Άλμπερτ Αϊνστάιν, Μέμος Κοέν
Έλεν Ντούκας: Γραμματέας του Άλμπερτ Αϊνστάιν, Αναστασία Γκολέμα

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ