Μενού Κλείσιμο

Το Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης, για την επετειακή παράσταση στο αρχαίο θέατρο Δίου

Ήταν μια μαγική βραδιά!

Μία μαγική βραδιά μας χάρισε το Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης την περασμένη Τετάρτη στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Μετά το καλοκαιρινό απόβροχο, το ελαφρύ αεράκι μαζί με τη μυρωδιά της νοτισμένης γης ταξίδεψε μαζί με τους ήχους του κλαρίνου, της γκάιντας, του βιολιού, της λύρας, ποντιακής και κρητικής, ως την κορυφή του Ολύμπου προς τέρψιν όχι μόνο των θεατών αλλά και όλης της φύσης του βουνού.

Η εκδήλωση έφερε τον ομηρικό τίτλο: «Μέγας ουρανός Ούλυμπός τε» και είχε ως θέμα τον λαϊκό πολιτισμό, όπως αυτός διαχρονικά εκφράζεται μέσα από τις διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες-φυλές, που εγκαταστάθηκαν γύρω από το μυθικό και ιστορικό βουνό.

Η ψυχή του Λυκείου, ο χοροδιδάσκαλος Αποστόλης Σκρέκας, με την ευκαιρία της επετείου των 20 ετών από την ίδρυση του Λυκείου των Ελληνίδων Κατερίνης, οραματίστηκε μια παράσταση αφιερωμένη στους ανθρώπους που κατοίκησαν, χόρεψαν και τραγούδησαν στη σκιά του Ολύμπου.

Το όραμά του, με την ευγενική συμμετοχή τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και του Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας που ανταποκρίθηκαν με χαρά στην πρόσκληση που τους απευθύνθηκε, πήρε σάρκα και οστά στο Δίον την 17η Ιουλίου 2019.

Κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι του Ιουλίου ο ιστορικός χώρος του αρχαίου θεάτρου πλημμύρισε από εκατοντάδες χορευτές που παρουσίασαν μια μεγαλειώδη-ξεχωριστή παράσταση με τραγούδια, χορούς και έθιμα των κατοίκων της περιοχής.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης με χαρά μοιράστηκε τη σκηνή χορεύοντας άλλοτε σε όμορους κύκλους κι άλλοτε σε ενιαίο με τους φιλοξενούμενους συλλόγους:

Εστία Πιερίδων Μουσών, Θρακική Εστία Κατερίνης, Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου, Πολιτιστικός Σύλλογος «Δρυάνιστα Κατερίνης», Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «Παναγία Σουμελά», Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού, Σύλλογος Κρητών Ν. Πιερίας «Οι Σταυραετοί», Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας «Ο Κατσαντώνης», Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Π. Παντελεήμονα

Την καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια είχε ο χοροδιδάσκαλος του Λυκείου Ελληνίδων Κατερίνης Αποστόλης Σκρέκας σε συνεργασία με τη χοροδιδασκάλισσα Χαρά Αλεστά.

Η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Κατερίνης κα Βάσω Κίτσιου-Μπακαλοπούλου χαιρετώντας τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στο ιστορικό της ίδρυσης του Λυκείου και σκιαγράφησε τα πεπραγμένα της εικοσαετούς παρουσίας του και ευχαρίστησε όσους συνέδραμαν στην πραγμάτωση των στόχων και του οράματος του Λυκείου των Ελληνίδων Κατερίνης.

Στην εκδήλωση παρέστη η Αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου, η οποία απηύθυνε τον χαιρετισμό της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

Την εκδήλωση τίμησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο πρόεδρος του Νοσοκομείου κ. Μυστρίδης, η πολιτευτής κα Έφη Μπάσδρα, η εκπρόσωπος της Βουλεύτριας κας Μπέττυς Σκούφα, οι πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Στο τέλος της παράστασης η πρόεδρος κα Βάσω Κίτσιου-Μπακαλοπούλου πρόσφερε στους προέδρους-εκπροσώπους των φιλοξενούμενων συλλόγων ανθοδέσμες φτιαγμένες από αρωματικά φυτά του τόπου μας και τσάι Ολύμπου.

Ιδιαίτερη μνεία στους πολύτιμους χορηγούς της βραδιάς.

ΜEDITERRANEAN HOTEL ΒΙΟΡΟΛ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ-ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ MAXI

-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΉΡΙΑ ΠΛΑΤΩΝ

fibrotermica FYLLIANA– XAΛΕΠΛΗΣ Α.Ε

-ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ NATURE ΑΒΕΕ ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗΣ

Biocarbon

ΜΥΣΤΡΙΔΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ CHICK IN ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΚΑΛΑΙΤΖΗ

ΚΥΡΜΑΝΙΔΗΣ ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ

ΤΑΡΑΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΝΙΚΟΛΑϊΔΗΣ

DION MOTORS

-ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ WELCOME

TOYOTA ΠΟΔΑΣ

Neostroma ΜΠΙΡΤΣΗ

ΑΛΦΑ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΠΟΔΑΣ

ΑΘΗΝΑ ΡΟΥΝΤΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

-ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

ΔΑΛΕΡΑΣ-ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

-RAIN PUB

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΑΓΛΑΙΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΤΣΑΙ ΟΛΥΜΠΟΥ

-ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ ΠΗΓΗ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΠΙΤΕΣ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ.

Ενημέρωση από την εβδομαδιαία εφημερίδα Επτά. Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

Ακολουθήστε μας:
FB: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία
YouTube: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία

Instagram: efimerides_epta_politeia

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ