Μενού Κλείσιμο

Το φως του Σπηλαίου της Βηθλεέμ σε μια γιορτή!

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης

Στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω», με τίτλο «Βυζαντινές και Παραδοσιακές Ωδές Δωδεκαημέρου».

Στην εκδήλωση  συμμετείχαν μαθητές που συνθέτουν την Ορχήστρα και την Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, υπό τη διδασκαλία των μουσικών εκπαιδευτικών Νικόλαου Ξάφη και Νικόλαου Φακαλή, καθώς και η χορωδία βυζαντινής μουσικής της Σχολής της Ιεράς Μητροπόλεως υπό τη χοραρχία του Καθηγητή της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης κ. Δημήτριου Μανούση. Μουσικοί και ερμηνευτές  έδωσαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο μηνύματα για τα Χριστούγεννα με μουσική, απαγγελίες, δρώμενα και  έφεραν τους θεατές κοντά στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ περνώντας τα αιώνια μηνύματα στη σημερινή εποχή.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης κ. Δημήτριος Κυριακού και ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Δημήτριος Μανούσης.

Ο κ. Κυριακού τόνισε τη χαρά του για τη συνεργασία του σχολείου με την Ιερά Μητρόπολη μας και ευχήθηκε σε όλους «Καλά Χριστούγεννα».

Από την πλευρά του ο κ. Μανούσης εξέφρασε τον θαυμασμό του για την προσπάθεια που καταβάλλουν οι δάσκαλοι και οι μαθητές της Σχολής, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην πνευματική διάσταση και την παιδεία, που μπορεί να αποκτήσει ο κάθε μαθητής με την ενασχόλησή του με την μουσική.

Για ακόμη μια χρονιά, μικροί και μεγάλοι, ακολουθώντας την κατάνυξη των Άγιων Ημερών, ένιωσαν όλοι ξανά παιδιά με καλοσύνη και αγάπη στην καρδιά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, δημοτικοί σύμβουλοι Κατερίνης καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων και συλλόγων.

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος  συνεχάρη τα παιδιά για την μεγάλη προσπάθειά τους να αγγίξουν τις ψυχές όλων των παρευρισκομένων και να μεταφέρουν το φως του Σπηλαίου της Βηθλεέμ στο σύγχρονο κόσμο.

Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους νέους και τις νεανίδες  που συνέβαλαν με το δικό τους τρόπο στην πραγματοποίηση αυτής της όμορφης πνευματικής βραδιάς στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης καθώς και τους καθηγητές και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης που βοήθησαν για την όλη παρουσίαση της εκδήλωσης.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ