Μενού Κλείσιμο

Το έθιμο καλά κρατεί… Τα «άκουσαν» σε Δήμο και Περιφέρειαv

Μέσα σε μία όμορφη εορταστική ατμόσφαιρα, την παραμονή Πρωτοχρονιάς στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, παρουσία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, αντιδημάρχων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, αντάλλαξε ευχές για καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία και χαμόγελο με τους υπαλλήλους του Δήμου, καθώς και με το Δ.Σ. του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων.

 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στους εργαζόμενους: «Ζητάμε και εγώ και ο Γιώργος ο Νταντάμης την στήριξή σας, καθώς και η επόμενη χρονιά θα είναι κρίσιμη. Θα καταρτίσουμε έναν πολύ δύσκολο προϋπολογισμό. Αναγκαστήκαμε να λάβουμε δύσκολα μέτρα για το 2019. Θα είναι μόνο για ένα χρόνο τα μέτρα αυτά. Του χρόνου τέτοιο καιρό θα μειώσουμε πάλι στο 20% που αυξήσαμε τα δημοτικά τέλη και θα αποπληρώσουμε μεγάλο μέρος του δανείου που θα συνάψουμε, καθώς θα πάρουμε αρκετά χρήματα από το υπουργείο εσωτερικών. Γενικότερα έχουμε τη δέσμευση, ότι, θα έχουμε μεγάλη βοήθεια από την κρατική μηχανή οπότε πιστεύω ότι τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά. Θέλω από σας την συνδρομή σας, να είμαστε δίπλα στον πολίτη. Αυτός είναι ο ρόλος μας. Αυτό πρέπει να υπηρετήσουμε για το 2020 και για τα επόμενα χρόνια».

Επιπλέον, ο Δήμαρχος προανήγγειλε ότι του χρόνου θα διοργανωθεί μία γιορτή για τους υπαλλήλους και τα παιδιά τους, ενώ ευχές για υγεία, δύναμη, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία απηύθυνε στους εργαζόμενους και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Νταντάμης.

Παράλληλα, παραδοσιακά κάλαντα άκουσε ο Δήμαρχος Κατερίνης από μέλη χορωδιών, συλλόγων και φορέων τόσο στο γραφείο του, όσο και στην αίθουσα συνεδριάσεων, ενώ αντάλλαξε ευχές με εκπροσώπους φορέων και πολίτες. Ειδικότερα, κάλαντα και πρωτοχρονιάτικες μελωδίες παρουσίασαν η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, οι χορωδίες της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, καθώς και πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου.

Τέλος, ένα χαρακτηριστικό εορταστικό δρώμενο των ημερών αναβίωσαν «οι κουδουνοφόροι» του συλλόγου Λιβαδιωτών «Γιωργάκης Ολύμπιος» και του Ορφέα ΜΑΟ Φωτεινών αντίστοιχα.

 

Τα «έψαλλαν» και στον Περιφερειάρχη

Εορταστικές μελωδίες, χαρούμενες μουσικές, χορωδίες και μπάντες ήχησαν σήμερα στο κτήριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου την παραμονή Πρωτοχρονιάς, σωματεία και φορείς τραγούδησαν τα κάλαντα και αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο κ. Τζιτζικώστας, μαζί με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, υποδέχτηκε στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συλλόγους, σωματεία και φορείς, που έψαλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και αντάλλαξε μαζί τους ευχές.

Τα κάλαντα είπαν στον κ. Τζιτζικώστα μεταξύ άλλων η μπάντα του Γ’ Σώματος Στρατού, ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, η Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας και η μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε: «Σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεχτήκαμε ευχές και τραγούδια και ακούσαμε όμορφες πρωτοχρονιάτικες μελωδίες ενόψει της νέας χρονιάς. Εύχομαι το 2020 να είναι για τον τόπο μας μια καλύτερη χρονιά, μια χρονιά με λιγότερα προβλήματα, με λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα, για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει και ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ως χώρα. Εμείς θα είμαστε εδώ, πάντα δίπλα στους συμπολίτες μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Ενωμένοι, όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Καλή χρονιά, με προκοπή, υγεία, δύναμη και προσωπική ευτυχία στον καθένα ξεχωριστά».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.