Μενού Κλείσιμο

«Το Διαζύγιο» στο ΤΕΙ

Σήμερα από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης και το ΤΕΙ Κατερίνης ολοκληρώνουν τις προβολές στα πλαίσια του θεματικού αφιερώματος «Κινηματογράφος και Δικαιοσύνη», σήμερα Δευτέρα με την ταινία «Το Διαζύγιο: Η Δίκη Βίβιαν Αμσαλεμ».

Η προβολή της ταινίας των Ρονίτ Ελκαμπέτζ και Σλομί Ελκαμπέτζ θα γίνει στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Κατερίνης (είσοδος επί της οδού Κανελλοπούλου-απέναντι από το ΙΚΑ), στις 19.30 και είναι με ελεύθερη είσοδο.

Η υπόθεση

Στο Ισραήλ, δεν αναγνωρίζεται ο πολιτικός γάμος, πόσω μάλλον το διαζύγιο. Μόνο οι ραβίνοι νομιμοποιούν έναν γάμο και, αν χρειαστεί, τη διάλυσή του. Όμως, σ’ αυτή την περίπτωση απαιτείται η συναίνεση του συζύγου, ο οποίος έχει μεγαλύτερη εξουσία ακόμα και από τους δικαστές. Η Βίβιαν Αμσαλέμ κάνει αιτήσεις διαζυγίου για τρία ολόκληρα χρόνια, όμως ο σύζυγός της Elisha δεν συμφωνεί και το δικαστήριο των ραβίνων αδυνατεί να βρει λύση. Η Βίβιαν όμως επιμένει, επιστρέφοντας κάθε φορά με μια καινούργια αίτηση.

Σε πρώτο επίπεδο, «Το διαζύγιο», είναι ένα άρτιο δικαστικό δράμα, που εναλλάσσει τις δηκτικές, με τις κωμικές διαστάσεις μιας συγκλονιστικής ιστορίας. Σε δεύτερο επίπεδο, η ταινία κριτικάρει τα πάντα: την κοινωνία και τη δομή της, την ανδροκρατία, την ακαμψία της δικαιοσύνης, το δογματισμό της εκκλησίας, τις οικογενειακές και φιλικές σχέσεις, την τιμή και κυρίως την υποβάθμιση της γυναίκας, που αντιμετωπίζεται σαν να έχει μόνον υποχρεώσεις.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ