Μενού Κλείσιμο

Το απόγευμα από την Κινηματογραφική Λέσχη

«Αναζητώντας τον Έρικ»

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης και το ΤΕΙ Κατερίνης συνεχίζουν τις προβολές στα πλαίσια του θεματικού αφιερώματος «Η Κωμωδία στον Κινηματογράφο», σήμερα Δευτέρα με την ταινία «Αναζητώντας τον Έρικ» σε σκηνοθεσία του Κεν Λόουτς

Και αυτή η προβολή (όπως και όλες που περιλαμβάνονται στο αφιέρωμα) θα γίνει στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Κατερίνης (είσοδος επί της οδού Κανελλοπούλου-απέναντι από το ΙΚΑ), με ώρα έναρξης 19.30 και είσοδο με ελεύθερη συνεισφορά.

Η ταινία

Ο Κεν Λόουτς και ο σεναριογράφος του Πολ Λάβερτι συναντάνε τον θρύλο του ποδοσφαίρου Ερίκ Καντονά, σε μια γλυκόπικρη κομεντί.

Ο Έρικ ένας μεσήλικας ταχυδρόμος, εκπρόσωπος της εργατικής τάξης με την οποία ασχολείται  πάντα στις ταινίες του ο Λόουτς,  βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Έχει προβλήματα με την οικογένειά του, η γυναίκα του τον έχει εγκαταλείψει, ενώ  η κόρη του από τον πρώτο του γάμο τον πιέζει να  συναντήσει την Λίλι, την παλιά του αγάπη που δεν μπορεί πια να αντικρίσει κατά μέτωπο. Μέχρι που στη ζωή του, μετά από ένα τσιγαριλίκι, εμφανίζεται ένας περίεργος φίλος, ο Ερίκ Καντονά  που μέσα από  τις εμπειρίες από το ποδόσφαιρο του δίνει τις καλύτερες συμβουλές για τη ζωή, τον έρωτα και τη φιλία.

Το ‘Αναζητώντας τον Έρικ’ αποκαλύπτει το χιούμορ του μεγάλου σκηνοθέτη,  που  ξέρει να κινηματογραφεί  με  βάθος τις ανθρώπινες σχέσεις, συνδέοντας με εύσχημο τρόπο το προσωπικό με το κοινωνικό. Η επιλογή δε του Στιβ Έβετς στον πρωταγωνιστικό ρόλο,   μας θυμίζει πόσο καλά ξέρει ο Λόουτς να καθοδηγεί τους ηθοποιούς του, βγάζοντάς τους  μια    αφοπλιστική αλήθεια, ενώ ο Καντόνα  με σαρκαστική  διάθεση  αποκαθηλώνει τον μύθο του.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ