Μενού Κλείσιμο

Τίμησαν την πιο συγκινητική στιγμή του Αγώνα

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Πιερίας «Ο Κατσαντώνης» στον Εορτασμό της Εξόδου του Μεσολογγίου

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας «Ο Κατσαντώνης» συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 193ης Επετείου της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

Το Μεσολόγγι της αυταπάρνησης και του ηρωισμού αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο και πηγή έμπνευσης για ελευθερία και δικαιοσύνη. Οι Μεσολογγίτες, με την ηρωική τους Έξοδο, έστειλαν ένα διαχρονικό και παναθρώπινο μήνυμα αξιών με το απαράμιλλο αγωνιστικό τους φρόνημα. Η Ηρωική Έξοδος του Μεσολογγίου αποτελεί ίσως την κορυφαία και την πιο συγκινητική στιγμή του Αγώνα της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας. Η Έξοδος ήταν η κατάληξη ενός άνισου, με όρους αριθμητικής σύγκρισης, αγώνα μεταξύ των αναρίθμητων Τούρκων και λιγοστών Ελλήνων και φιλελλήνων υπερασπιστών της πόλης.

Στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, έγινε ο εορτασμός της 193ης Επετείου της Ηρωικής Εξόδου. Στη μεγάλη αυτή Γιορτή του έθνους συμμετείχε και ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας «Ο Κατσαντώνης», μαζί με άλλους δύο συλλόγους Σαρακατσαναίων, τον Σύλλογο Βάλτου- Ξηρομέρου κι Ευρυτανίας καθώς και το Σύνδεσμο Σαρακατσαναίων Ν. Λάρισας.

Η Π.Ο.Σ.Σ εκπροσωπήθηκε από τους κ.κ Αλεξάκη Κων/νο και Τσακνάκη Βασίλειο .

Το Σάββατο (του Λαζάρου) το απόγευμα, οι σύλλογοι συμμετείχαν στην πομπή, από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στον Κήπο των Ηρώων, κρατώντας το λάβαρο της Π.Ο.Σ.Σ. δίνοντας έτσι δυναμικό παρόν εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία και όλους τους Σαρακατσάνους ανά την Ελλάδα, αποτίωντας φόρο τιμής στους πεσόντες, μέσα στους οποίους υπήρχαν Σαρακατσαναίοι, στρατηγοί, οπλαρχηγοί και απλοί πολίτες.

Την Κυριακή το πρωί, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας «Ο Κατσαντώνης» και ο Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων Ν. Λάρισας., εκπροσωπώντας και την Π.Ο.Σ.Σ. συμμετείχαν στην Λιτανευτική Πομπή προς τιμή των Ηρώων Πεσόντων της ιστορικής Εξόδου.

Να ευχαριστήσουμε θερμά τον τοπικό Σύλλογο και την πρόεδρο κ. Φουρλάνη Κατερίνα, καθώς και όλα τα μέλη του Δ.Σ, τον κ. Αλεξάκη Κων/νο εκπρόσωπο της Π.Ο.Σ.Σ όλα τα μέλη του Συλλόγου για την εγκάρδια και μοναδική φιλοξενία, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξαν κατά την διάρκεια της παραμονής του Συλλόγου μας στον όμορφο τόπο τους στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 193η επέτειο της Εξόδου της Ιερής πόλης του Μεσολογγίου. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του Δ.Σ του Συλλόγου μας σε όλους όσους συμμετείχαν στην εκδρομή που πραγματοποίηθηκε για την πόλη του Μεσολογγίου, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.

Σας ευχόμαστε καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ