Μενού Κλείσιμο

Τίμησαν τα σχολεία του Προγράμματος «Σχετίζομαι και Συμπορεύομαι με τους συμμαθητές μου»

Τιμητική εκδήλωση για τα σχολεία που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σχετίζομαι και Συμπορεύομαι με τους συμμαθητές μου», την ευθύνη διοργάνωσης της οποίας είχαν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης (ΟΠΠΑΠ), το Κέντρο Πρόληψης «ΑΤΡΑΚΤΟΣ» και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Π.Ε. Πιερίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης.

Χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυναν: Η δημοτική σύμβουλος Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου, η πρόεδρος της «ΑΤΡΑΚΤΟΥ» Φιλίτσα Σίμου και τα μέλη του επιστημονικού προσωπικού Πόπη Γκανά και Σοφία Σαββινίδου αντίστοιχα.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η αφήγηση του παραμυθιού «Βούλα, η μικρή καμηλοπάρδαλη που δεν είχε βούλες» από τον συγγραφέα του βιβλίου Θάνο Κόσυβα και την ηθοποιό Άννα Γκούντα αντίστοιχα. Το βιβλίο πραγματεύεται τη διαφορετικότητα και την αποδοχή του άλλου, μεταβιβάζοντας με αυτόν τον τρόπο μηνύματα ζωής στα παιδιά, με αφορμή και την Πανελλήνια ημέρα (6 Μαρτίου) κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

Κατόπιν, την σκυτάλη πήρε το Μουσικό Εργαστήριο Ολύμπου, που έδωσε το μουσικό τόνο της εκδήλωσης, προσφέροντας ψυχαγωγία και ενθουσιασμό στα παιδιά. Αμέσως μετά, ακολούθησε η απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων στις τάξεις που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με τους δασκάλους τους να τα παραλαμβάνουν.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας της «ΑΤΡΑΚΤΟΥ» από τον αντιπρόεδρο του Κέντρου και εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος π. Μιχαήλ Κουρσιουμπά, ο οποίος ευλόγησε την πίτα και ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά καλή χρονιά με υγεία και πρόοδο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και συγκεκριμένα:  το 12ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (Ε1), το Ιδιωτικό Σχολείο Πλάτων (Ε1, ΣΤ1, ΣΤ2), το 14ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (Ε1, Ε2, ΣΤ1, ΣΤ2), το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (Ε2), το6ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (ΣΤ1), το 13ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (Ε1), το 10ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (Ε1, Ε2), το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (ΣΤ1, ΣΤ2).

Τέλος παρέστησαν επίσης, ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρος Παυλίδης, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Αναστάσιος Παπαζήσης, η αντιδήμαρχος Παρθένα Μακρίδου Παρτσαλίδου, ο δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της «ΑΤΡΑΚΤΟΥ» Γιουμίδης Αλέξανδρος, ο δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Μακρίδης, καθώς και τα μέλη του επιστημονικού προσωπικού Νίκος Μπέης και Ανδριάνα Μασιάλα αντίστοιχα.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ