Μενού Κλείσιμο

Θεολογία, Ιστορία και πολιτισμός

Ομιλητής σε διεθνές συνέδριο στη Μόσχα ο Κίτρους Γεώργιος

Κατά την περίοδο από 25 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, Καθηγητής και Πρόεδρος της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, μετέβη στην πόλη Όρενμπουργκ της Ρωσίας, προκειμένου να λάβει μέρος στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Η Ορθοδοξία στη Ρωσία και στο Εξωτερικό: Θεολογία, Ιστορία και Πολιτισμός».

Ο Μητροπολίτης, συμμετείχε στο Συνέδριο κατόπιν προσκλήσεων τόσο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Όρενμπουργκ και Σαρακτάσκη κ. Βενιαμίν όσο και του Πρεσβ. Πέτρου Πανόφ, Πρύτανη της τοπικής Θεολογικής Σχολής, η οποία είχε και την ευθύνη της όλης διοργανώσεως.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, ο οποίος συνοδευόταν από τον διάκονο Ιωάννη Ίτσιο, την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου έδωσε διάλεξη στους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής σχετικά με το ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας στην Αφρική, μέσω προβολής οπτικοακουστικού υλικού. Τη διάλεξη παρακολούθησε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουζουλούσκη κ. Αλέξιος, ενώ ακολούθησε εκτενής διάλογος με το ακροατήριο.

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου άρχισε το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο. Κατά την τελετή ενάρξεως ο Μητροπολίτης Κίτρους πραγματοποίησε εισήγηση ενώπιον της ολομέλειας των συνέδρων, με θέμα: «Θεολογία και Κοινωνία: Το παρόν και το μέλλον των θεολογικών σπουδών στην Ελλάδα».

Ακολούθησαν σαράντα εισηγήσεις σε επτά αίθουσες της Σχολής, στις οποίες κατανεμήθηκαν οι σύνεδροι και οι φοιτητές, ανάλογα με τις θεματικές ενότητες και τα ενδιαφέροντά τους.

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών, που βρίσκεται στον 3ο όροφο της Θεολογικής Σχολής, πραγματοποιήθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του οικείου Ιεράρχου Σεβασμιωτάτου κ. Βενιαμίν και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου και του Θεοφιλεστάτου κ. Αλεξίου. Επίσης, ιερούργησαν και όλοι οι φιλοξενούμενοι σύνεδροι κληρικοί, που ήλθαν από διάφορες χώρες και άλλες ρωσικές πόλεις, ενώ έψαλλαν δύο άριστα προετοιμασμένες χορωδίες φοιτητών και φοιτητριών, αντίστοιχα.

Ταξιδεύοντας για το Όρενμπουργκ, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος επισκέφθηκε τη Θεολογική Σχολή Αγίου Νικολάου Μόσχας με την οποία η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης διατηρεί πολυετή και γόνιμη συνεργασία στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διεθνούς Κινητικότητας ErasmusPlus.

Εκεί είχε συναντήσεις και συνεργασία με τον Ιερομόναχο π. Ιωάννη Ρούμπιν, Πρύτανη της Σχολής, και ακαδημαϊκούς παράγοντες. Επίσης, πραγματοποίησε εκπαιδευτική συνάντηση με τους φοιτητές της Σχολής, που παρακολουθούν μαθήματα ελληνικής γλώσσας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ