Μενού Κλείσιμο

Θα μείνει αξέχαστο!

25ο Ποντιακό Πανηγύρι του Συλλόγου «Παναγία Σουμελά»

Αξέχαστο θα μείνει στις καρδιές όσων συμμετείχαν, στο επετειακό 25ο Ποντιακό Παραδοσιακό Πανηγύρι. Μικροί και μεγάλοι, νέοι και παλιοί, μέλη, φίλοι, εθελοντές, θαμώνες όλοι με κέφι, με χαρά, με αισιοδοξία, με καλή διάθεση συμμετείχαν τόσο στην προετοιμασία, κατά την διάρκεια αλλά και μετά το διήμερο.

Δύο βραδιές με μοναδικές αλλά και ιδιαίτερες στιγμές κεφιού και ενός δυναμικού γλεντιού έζησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, κάτοικοι της Κατερίνης, της Πιερίας και όχι μόνο. Η προσέλευση του κόσμου για άλλη μια φορά πολύ μεγάλη κατέκλυσε κάθε γωνιά του χώρου διεξαγωγής, ξεπερνώντας κάθε δυνατή προσδοκία.
Ο Ποντιακός χορός και η μουσική θριάμβευσαν, ενώ οι πολιτιστικές δραστηριότητες ήταν στο επίκεντρο των γεγονότων.
Οι παρευρισκόμενοι από την πόλη μας, την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας και της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και το εξωτερικό, γλέντησαν με την ψυχή τους, δικαιώνοντας για ακόμα μια χρονιά την απόφαση της διοίκησης για την πραγματοποίηση αυτού του τόσο όμορφου για όλους, ετήσιου ραντεβού ανανεώνοντας ταυτόχρονα την υπόσχεση υλοποίησης για το 2018.
Ξεχωριστή, ιδιαίτερα θερμή αλλά και ουσιαστική η συμμετοχή της νεολαίας του συλλόγου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας, των εκδηλώσεων. Επίσης και νεολαία από γειτονικές περιοχές βρέθηκε εκεί κατά τη διάρκεια του διημέρου και πολλές φορές κατέκλυσαν το χώρο με χορό, κέφι και ενθουσιασμό αποδεικνύοντας ότι οι Έλληνες όχι ξέρουν μόνο να γλεντούν αλλά και να μεταλαμπαδεύουν ήθη, έθιμα, παραδόσεις στη νέα γενιά πράγμα πολύ σημαντικό για την μελλοντική ύπαρξη, υπόσταση και λειτουργία της κοινωνίας μας αλλά και την διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Φυσικά, όπως κάθε χρόνο, οι εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες στην Παναγία, Ιερό Θρησκευτικό Σύμβολο ολόκληρου του Ελληνισμού, ιδιαίτερα του Ποντιακού, που τόσο λάτρεψαν και εξακολουθούν να λατρεύουν οι Πόντιοι.
Πολλά χρόνια τώρα το Παραδοσιακό Ποντιακό Πανηγύρι της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ» Κατερίνης αποτελεί πλέον θεσμό στην πολιτιστική ταυτότητα της πόλης. Φέτος συμπλήρωσε 25 χρόνια. Ένας θεσμός που ενώνει 3 γενιές ποντίων, φίλους, συγγενείς αλλά και άλλους πολίτες σε μια συνεχούς και αδιάλειπτης πολιτιστικής παρουσίας και προσφοράς. Εδώ συνυπάρχουν για δυο μέρες γονείς, παιδιά και εγγόνια σε μια ζύμωση και γνωριμία κυρίως της νέας γενιάς με τις παραδόσεις του Ποντιακού Ελληνισμού.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ