Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια! 11/2

Διαβάζω ότι πρώτη Περιφέρεια σε απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Αν τα στοιχεία δεν είναι λάθος, τότε κάποιος δεν λέει την αλήθεια, καθότι μέχρι πρόσφατα για τη συγκεκριμένη πρωτιά ήξερα ότι την είχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας…


Για τις Φεβρουαρίου του 2020 ορίστηκε η δίκη των 4 νεαρών που συνελήφθησαν τις διαμαρτυρίες για τη Συμφωνία των Πρεπσών, που έγιναν στην Κατερίνη. Η αναβολή δόθηκε λόγω δικαιολογημένης απουσίας του συνηγόρου υπεράσπισης, ωστόσο καλό είναι (συνήθως) οι δίκες να γίνονται με μια «χρονική απόσταση» ώστε να καταλαγιάζουν τα πάθη και κυρίως οι κατηγορούμενοι να παίρνουν το χρόνο τους για να σκεφτούν (ή να αναθεωρήσουν) πρακτικές και συμπεριφορές τους…


Καιρός ήταν να ανοίξει επιτέλους το πρώην αρχοντικό Τσαλόπουλου. Και αυτό γίνεται με τη φιλοξενία μιας ενδιαφέρουσας έκθεσης ζωγραφικής από τις 22 Φεβρουαρίου. Αρκεί να μην επαναληφθεί το έργο προηγούμενων ετών, όπου το συγκεκριμένο νεοκλασικό (ιδιοκτησίας του Δήμου Κατερίνης) άνοιγε κάπου εκεί λίγο πριν τις εκλογές και στο υπόλοιπο διάστημα έμενε «ερμητικά κλειστό».

 


Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει σε κανέναν, να αυτοπροσδιορίζεται όπως επιθυμεί (ή όπως τον συμφέρει, ή όπως νομίζει)

Ελπίζω επίσης ότι κανείς δεν δικαιούται να απαγορεύει σε κάποιον να «προσδιορίζει» (κάποιον άλλον), καθώς και ότι δεν θα επαναληφθούν (σε μια τέτοια περίπτωση) πρακτικές προηγούμενων αιώνων (τότε τους τιμωρούσαν με καυτερή πιπεριά στο στόμα) σε όσους επιμένουν να μην αποκαλούν την πρώην (πλέον) ΠΓΔΜ ως Βόρεια «Μακεδονία»


Και επειδή είναι Δευτέρα σήμερα (εκ των πραγμάτων δύσκολη μέρα) θα επιχειρήσω να δώσω έναν τόνο αισιοδοξίας, θυμίζω πως σε έναν μήνα ακριβώς (11 Μαρτίου) μια Δευτέρα σαν την σημερινή θα είναι Καθαρά.

Προσωπικά πιστεύω ότι η Καθαρά Δευτέρα είναι αφιερωμένη στο αγαπημένο άθλημα των Ελλήνων, που είναι το «πέταγμα του αετού» και ορθώς έχει οριστεί ως αργία!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ