Μενού Κλείσιμο

Ταξίδεψαν τον κοινό σε θύμησες και σε πατρίδες

Σκουλάς και Θαλασσινός από το Κάστρο του Πλαταμώνα

Μία ξεχωριστή μουσική σύμπραξη ανάμεσα στο Βασίλη Σκουλά και τον Παντελή Θαλασσινό φιλοξένησε το Σάββατο το Κάστρο του Πλαταμώνα, στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Η μουσική συνάντηση των σημαντικών αυτών  τραγουδοποιών και ερμηνευτών ταξίδεψε το κοινό , που βρέθηκε στον υπέροχο φυσικό χώρο του Κάστρου του Πλαταμώνα, στις ομορφιές της Ελλάδας ακούγοντας τραγούδια με έντονα αρώματα της πατρίδας μας. Η Κρήτη συνάντησε το Αιγαίο και τα Επτάνησα, οι Κυκλάδες έσμιξαν με τη Μακεδονία και την Ήπειρο, η Ρούμελη βρήκε τη Σμύρνη.

Τα Σμυρνέικα τραγούδια περπάτησαν και πέταξαν πλάι στον Ήλιο Θεό, οι Γωνιές πήραν φωτιά και έσβησαν σε Καράβια χιώτικα, η Δροσοσταλίδα έγινε Εισιτήριο στην τσέπη μας, το Ανάθεμα σε ακούστηκε έως της Γραμβούσας τ’ ακρωτήρι, τα Μαύρα μας μάτια Κράτησαν για το τέλος το πιο μεγάλο μίσος, του Παραδείσου η Λεμονιά ενώθηκε με το γλυκό Μανταρίνι, ενώ το Βαθύ ποτάμι του έρωτα έφθασε έως τις ξηΧανιώτικες Μαδάρες, τα Λασιθιώτικα βουνά και τις κορφές του Ψηλορείτη. Όπως ακριβώς μας το είχαν υποσχεθεί…

Η σκηνική συνύπαρξη των δύο καλλιτεχνών ξάφνιασε ευχάριστα το πολυπληθές κοινό που απόλαυσε μία μοναδική μουσική βραδιά.

Ιδιαίτερα ευδιάθετοι οι δύο τραγουδιστές συνομίλησαν με το κοινό , βγήκαν φωτογραφίες με όσους τους το ζήτησαν και ανανέωσαν το ραντεβού τους σε μία επόμενη συνάντηση στους πρόποδες του Ολύμπου.

Αμέσως μετά τη συναυλία οι θεατές παρακολούθησαν κρητικούς παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του σύλλογο Κρητών Πιερίας “Το Ξαθέρι”

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ