Από τη Φιλοσοφική Ομάδα της Εστίας Πιερίδων Μουσών και τον Σύλλογο Εικαστικώ Καλλιτεχνών
Στην κατάμεστη αίθουσα της Αστικής Σχολής Κατερίνης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, μια αξιόλογη εορταστική εκδήλωση Τέχνης και Φιλοσοφίας που διοργάνωσε η Φιλοσοφική Ομάδα της Εστίας Πιερίδων Μουσών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας.
Οι Πιεριείς εικαστικοί χρησιμοποίησαν τα πινέλα τους, δίνοντας μορφή στον κόσμο της ψυχής, απεικονίζοντας το άυλο, το αόρατο.
Η εκδήλωση υπό τον τίτλο «Τα χρώματα της ψυχής» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Φιλοσοφικής Ομάδος της Εστίας Πιερίδων Μουσών «Αφυπνιστική Τέχνη και Φιλοσοφία». Εισηγήθηκαν ο κυρίες Λίνα Γιαμούζη και Γιώτα Παπαδοπούλου. Καλεσμένοι της εκδήλωσης ο Κωνσταντίνος Παλιάν, πρόεδρος του ΣΚΕΤΒΕ, ο Κωνσταντίνος Φυτόπουλος, ψυχίατρος ,ψυχοθεραπευτής, ομοιοπαθητικός ιατρός και ο Χριστόφορος Φορίδης, μέλος του ΣΚΕΤΒΕ, τραγουδοποιός. Τον συντονισμό είχε ο Θάνος Κόσυβας. Η εκδήλωση διανθίστηκε μουσικά από την Κατερίνα Ελενίδου στο πιάνο, Κωνσταντίνα Αδερφοπούλου στο κλαρινέτο και Άννα Κελερμένου στη φωνή. Φωτογραφικό υλικό από τον Παναγιώτη Φτάρα.
Ο αγώνας για την επιβίωση της καθημερινότητας, μας εμποδίζει να βιώσουμε την ανώτερη ύπαρξή μας, να νοιώσουμε την πνευματική μας διάσταση και σύνδεσή μας με το Θείο. Η τέχνη προκαλεί τον άνθρωπο να συλλάβει το «Είναι» του, την ύπαρξή του, ν’ αναζητήσει τον μεταφυσικό πυρήνα της ζωής του, τη μεταφυσική του καταγωγή και καταβολή, προσπερνώντας τον εαυτό του.
Η Φιλοσοφική Ομάδα της Εστίας Πιερίδων Μουσών προσβλέπει να συνεχίσει τούτες τις φωτεινές δράσεις, προσεγγίζοντας φιλοσοφικά την ανθρώπινη ψυχή που είναι κατ’ ουσίαν η πηγή της ζωής μας.
Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, που συμμετείχαν ενεργά, παρευρέθησαν και τίμησαν την εκδήλωση.
Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.